Naujieji Metai ir vaikai

Naujieji Metai ir vaikai

31. Dec 2018, 12:12 Profesionali Mama Profesionali Mama

Kai šeimoje atsiranda vaikai, įprastas gyvenimas apsiverčia aukštyn kojom. Ir vienas dalykas kuris pasikeičia negrįžtamai - tai šventės, o ypač Naujieji Metai. Vieniems tėvams tai tampa "legalia" priežastimi nueiti anksčiau miegoti arba iš vis nešvęsti šios šventės. Kiti tėvai mielai ištrūktų į koncertą ar kavinę, tačiau nėra artimųjų, kuriems galėtų palikti prižiūrėti vaikus. Belieka susirasti panašaus likimo tėvus ir švęsti kartu, tačiau tie, kas turi mažų vaikų, puikiai žino, kad visus planus netikėtai gali pakoreguoti vaikų ligos. Taip, jie kaip tyčia suserga pačiu netinkamiausiu metu. O jei pasisekė ir jūsų namai per šventes nepavirto ligoninės palata, pamirškite vakarėlį iki paryčių. Auginantys mažus vaikus puikiai žino, jog per išeigines vaikai atsikelia netgi anksčiau ir jūs tikrai neturėsite galimybės iki pietų voliotis lovoje.

Tačiau atsiradus vaikams, Naujųjų Metų šventė įgauna kitą prasmę. Vieniems tėvams ateinantys metai padovanos pirmuosius žingsnius, pirmąjį mažų rankyčių apkabinimą, pirmąjį žodį. Kitiems - pirmąjį piešinį, pirmąjį nukritimą nuo dviračio, išėjimą į darželį ar į mokyklą. Dar kitiems - pirmąją vaiko išvyką be tėvų, pirmąjį vaiko pasimatymą, paskutinį skambutį mokykloje...Tik tapę tėvais, mes pamatome, kaip greitai bėga laikas, nes per metus vaikai tiek daug paauga. Jie auga, o mes senstame. Ir tik tėvai metus matuoja vaikų batų dydžiais ir brūkšneliais ant staktų.

Todėl mėgaukimės šventėmis su vaikais, kol dar yra laiko. Tai puiki proga kartu išsikepti pyrago ar pasigaminti želė. Pažaisti žaidimą ar pažiūrėti linksmą filmą. Pavedžioti šunį ar pasivaikščioti miške. Apžvelgti praejusius metus ir kurti planus ateinantiems. Nes geriausios šventės ne tos, kurios buvo ar dar tik bus, o tos - kurios yra dabar.

Mieli mamos ir tėčiai, linkiu meilės, gausos, kantrybės, santarvės ir būkite sveiki visus ateinančius 2019-uosius metus.

Jūsų Profesionali Mama.