Neatsispyrėme ir apsilankėme AB parke Latvijoje. Mūsų įspūdžiai ir video. Antra dalis

24. Aug 2018, 14:48 Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis

Sveikos :)

Kaip jau pirmame kelionės bloge ( http://www.mamyciuklubas.lt/moteru-klubas/neatsispyreme-ir-apsilankeme-ab-parke-latvijoje-musu-ispudziai-ir-video-pirma-dalis-54039/ )minėjau, Avarijas Brigade parkas yra Ledmanės mieste, jei važiuosite, tikrai nepasiklysite, jis puikiai matomas nuo pagrindinio kelio, šalia daug į parką vedančių ženklų :) Na, bet svarbiausias ir ryškiausiai matomas ženklas – milžiniška beždžionė astronautė, kuri pasitinka visus atvykusius prie pat stovėjimo aikštelės. Aikštelė didelė, nemokama, tad tikrai nereikėjo sukti galvos dėl parkavimo.

 20180824144059-35471.jpg

Įėjus į parką visi gavome lankytojų apyrankes ir žemėlapį su visomis pramogomis. Pamačiau ir pamaniau - kada mes visur spėsim? Bet užbėgdama už akių pasakysiu, kad per 5 valandas spėjom apsilankyti visur, kur norėjome. Tad bandau ir su jumis keliauti per visą parką ir pasakoti ką patyrėme.

Pati pramogų pradžia kiek ramesnė – apžiūrėjome nuostabaus grožio lėlių ekspozicijas, kurios iliustruoja garsiausias latvių liaudies pasakas. Maniau, kad vaikams nepatiks, bet jie labai susidomėjo.

Iš pasakų karalystės keliavome į dinozaurų mišką. Jų judančių ir riaumojančių pilna visame parke. Jie tarsi ten gyvena ir leidžia jais grožėtis. Jauniui, dinozaurų mėgėjui, jie paliko didelį įspūdį. O dar kai ant poros ir užlipti galėjo tai džiaugsmo buvo iki dangaus :D

 20180824144222-31458.jpg

Na ir štai po dinozaurų miško pramogos eina vis smagyn. Suradome hamakų slėnį, kur šiek tiek pailsėjome, pasisupome ir iš ten keliavome į miško trasą. Labai džiaugiuosi, kad abu vaikai nepabūgo ir keliavo per trasas drąsiai ir ryžtingai. Jaunius viską įveikė pats, na, o Tautei reikėjo daugiau pagalbos, bet finišą pasiekė! :)

20180824144252-84802.jpg 

Vos tik ketinome pereiti į aktyvių pramogų zoną, visi praalkome. Laimei čia gausu kavinukių, o ir tualetų nestinga. Gal kainos ir kiek didokos, bet juk čia parkas, tad manau normalu :)

Pasistiprinę, visas jėgas atidavėme šokinėdami ant oro pagalvės bei vandens batuto. Kokia tai smagi pramoga!!! :) Po to skubėjome leistis nuo kalno su padanga. Šią pramogą jau buvom bandę, tad lėkėm žinodami kaip bus smagu!

Išsikrovus reikėjo pabūti ir kiek ramiau – nuėjome į Avarijas Brigade miestelį. Pasirodo tai pagal latvių animacinį filmuką sukurtas miestelis. Džiaugiuosi, kad čia pasivaikščiojome, atrodė lyg būtume persikėlę į patį filmuką. Miestelyje yra raukinių stotis, bankas, kepykla, gyvenamieji namai ir štai apsivertęs automobilis. Avarijas Brigade į pagalbą!!! Nežinau kas ten tieeeeeeek vaikams patiko, bet jie čia galėjo būti ir visą likusį laiką :D

20180824144337-87339.jpg

Tačiau išskubėjome į velomobilių trasą. Užvirė tokios lenktynės, kad mažai nepasirodė. Važinėjome kol kojos jau visai pavargo minti :)

 20180824144400-80233.jpg

Vis dar lenktynių nuotaikomis nuėjome prie atrakcionų. Tiesa, vaikai ne į visus galėjo eiti dėl ūgio, bet pakako ir tiek, kiek leido. Arkliukai, kengūra, skraidantys erdvėlaiviai, mašinėlės...ir svarbiausia, kad gali kartoti ir kartoti, paskui vėl kartoti kol nusibos :)

 20180824144646-41716.jpg

Nors visą dieną saulė mūsų per daug nekaitino, bet vos priėjome vandens pramogų parkelį, pasidarė labai karšta. Teko bėgti į automobilį paimti vaikų maudymosi reikmenis. Tikrai smagiai atsigaivino ne tik vaikai, bet ir mes pabraidę ir pasiraškę vandeniu drauge su vaikais :)

Pramogas užbaigėme ramiu pasiplaukiojimu vandens dviračiaisi. Na, o paskutinė aplankyta vieta buvo dirbtuvėlės. Čia dekoravome sausainius bei piešėm klijuodami sėklas :)

 20180824144543-65097.jpg

Išties liko ir nepaminėtų dalykų - pramogos suaugusiems ir didesniems vaikams. Mes jas sąmoningai aplenkėme, nes žinojome, jog tuo metu vaikams tektų nekantrauti kol viskas baigsis.Tad ėjome tik ten, kur galėjome pramogauti visi kartu. Bet visgi štai ko neišbandėme – šaudymo tire, šaudymo lanku ir arbaletu, ietės mėtymo, mini golfo, kovų su lazeriais ir keleto atrakcionų.


Parke buvome 5 valandas, vargu ar būtume pajėgę pramogauti dar ilgiau, o ir lietus prasidėjo vos tik išėjus. Visa diena buvo tiesiog tobula! Šitiek pramogų, jokių eilių, malonus personalas mums dovanojo tikrai puikią nuotaiką ir daug įspūdžių :)

 

Bet geriau dar imkit ir pažiūrėkit mūsų filmuką iš šios nuostabios vietos. O pažiūrėję planuokitės savaitgalio kelionę į Latviją. Manau, kad ruduo pats tinkamiausias metas ten apsilankyti ;) 

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 24. Aug 2018, 23:44 jaldija

Video įrašai išties perteikia didesnes emocijas, viską paprasčiau įsivaizduoti. Bet pirmiausia tai filmavom sau, bus tikrai smagiau prisiminti nei vien nuotraukos 😀

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 24. Aug 2018, 23:40 floryte

O aš prieš važiuojant jūsų blogą skaičiau ir bandžiau įsivaizduoti kaip bus smagu!

jaldija jaldija 24. Aug 2018, 21:33

Labai šauniai sugalvojot su tais filmukais. Tikrai viskas taip įspūdingai atrodo, nuotraukose sunku tą perteikti.
Smagiai papramogavot👍

floryte floryte 24. Aug 2018, 18:28

Mums taip pat labai patiko šiame parke😍. Skaitydama ir žiūrėdama šį blogą dar kartą prisiminiau, kaip buvo gera!👍😀