Neišmeskite nuvytusių gėlių - pasigaminkite ledo širdeles!

Neišmeskite nuvytusių gėlių - pasigaminkite ledo širdeles!

16. Feb 2015, 10:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Mylimojo įteiktos gėlės Šv. Valentino dienos proga nebūtinai turi baigti gyvenimą vazoje. Šaunią idėją, kaip vystančioms gėlėms suteikti naują gyvenimą, pasiūlė floristė Vilma Trinkūnaitė.

Šalia sostinės keturių tvenkinių Ozo parko įsikūrusiame gėlių salone dirbanti moteris rožių, tulpių, gerberų bei kitų gėlių žiedus ir žiedlapius įšaldė ledo širdyse ir jomis Šv. Valentino dieną papuošė parko medžius. 

Mintis taip paminėti Meilės dieną kilo netikėtai --  peteliškių parduotuvėje išvydus melsvą gėlėtą peteliškę, kurios audinys priminė lede įšaldytas gėlės. 

20150216084930-45780.jpg

Pačiai sukurti ledinę gėlių kompoziciją nebuvo taip lengva, kaip atrodė iš pirmo žvilgsnio.  

Į kepimo formą sudėjus gėlių žiedus ir ėmus pilti vandenį augalai pakylo ir išsidraikė, tačiau po poros bandymų rezultatas ėmė džiuginti.  

„Gaminimo eiga šitokia: į formą reikia sudėti žiedus, žiedlapius, uogas, užpilti vandeniu, įmerkti virvelę ir visą kūrinį įdėti į šaldymo kamerą. 

Norint, kad išdėliota kompocizija nepasikeistų, pusvalandį pašaldžius reikėtų ją pakoreguoti, tvirčiau įspausti gėles, užpilti dar šiek tiek vandens ir vėl įdėti į šaldymo kamerą.

2-3 centimetrų storio širdelės šąla apie dvi tris valandas, masyvesnėms gali prireikti ir penkių šešių valandų“, -- pasakojo V.Trinkūnaitė.   

Ant medžių kybančios ledo širdys saulėtą šeštadienio vidurdienį lyg magnetas traukė praeivių žvilgsnius. 

 20150216085259-90624.jpg

Įsimylėjelių porelės fotografavosi jų fone, o su tėvais po parką vaikštinėjusiems vaikams rūpėjo tas širdis kaip nors pasiekti, pačiupinėti, sužinoti, kokie augalai slypi lede.  

Tokios ledo figūros – šauni idėja, kaip paįvairinti kasdienius pasivaikščiojimus gryname ore su mažais vaikais. 

Mažiesiems bus įdomu prisidėti kuriant kompoziciją namuose, vėliau išvysti ją sustingusią lede , neštis į lauką, pakabinti ant medžio ar krūmo ir netrukus stebėti ją tirpstančią. 

Įbėrus grūdų, kruopų, šaldytų uogų ledo formos virs laikinomis lesyklėlėmis, kurioms pratirpus paukščiai ras kuo pasistiprinti.  

Specialių formų tokiam šaldymui pirkti nebūtina – puikiai tinka įvairūs namuose esantys plastikiniai indeliai, vasaros laukiančios formelės iš smėlio dėžės, kepimo formos ar net balionai. 

Su pastaraisiais galima sukurti spalvingų skirtingo dydžio ledo kamuolių – tereikia į balioną įpilti vandens, įberti maistinių ar kiaušiniams dažyti skirtų dažų ir užrišus įdėti į šaldymo kamerą. 

20150216085329-78661.jpg

jaldija jaldija 16. Feb 2015, 18:16

Šauni idėja👍