Nekeptas pyragas su braškėmis

Nekeptas pyragas su braškėmis

07. Jul 2012, 00:00

Dar vienas gardus Robertos desertas konkursui "Mmm...Skanumėlis". Išbandykite.

Reikės:

155 g šokoladinių sausainių (kadangi turėjau vanilinius – juos ir naudojau, bet galima įdėti šiek tiek kakavos);

50 g sviesto(sunaudojau apie 75 g)

200 g varškės;

2 v.š. želatinos;

50 g cukraus (galima dėti ir daugiau);

1 a.š. vanilinio cukraus;

apie 200 g braškių ar kitų uogų;

50 g juodojo šokolado.

Dar naudojau šiek tiek kakavos pabarstymui.

Sausainius sutrupinti (jei prastai trupa ir yra kieti, galima naudoti plakiklį) ir sumaišyt su kambario temperatūros sviestu. Pasiimti formą ir paspaudžiant iš sausainių suformuoti pagrindą.

Rašyta, jei forma su nenusiimančiais kraštais, galima įtiesti maistinės plėvelės, taip ir padariau. Ir tikrai lengvai išsiima, nesutrupa.

Želatiną pasiruošti kaip įprasta, užpilti šaltu vandeniu, palaikyti, kol išbrinksta, ir ištirpinti ant silpnos ugnies, nuolat maišant, kad neužvirtų.

Didesnę dalį braškių pertrint su varške ir cukrumi, įberti vanilinį cukrų, supilti želatiną ir viską gerai išmaišyti.

Dalį masės pilti ant sausainių pagrindo, išdėlioti braškes, dėti į šaldytuvą, kad apstingtų ir užpilti likusią masę.

Kol stingsta, pasiruošti šokoladą. Į metalinį puodelį sudėti šokolado gabalėlius ir išlydyti įdėjus į kitą dubenį su karštu vandeniu.

Šiek tiek atvėsus, užpilti šokoladą ant varškės masės viršaus ir sustingdinti.

Tuomet supjaustyti ir mėgautis. Nors originaliam recepte šis skanėstas pavadintas nekeptais pyragėliais, iš tiesų tai vienas pyragiukas, kurį supjausčius galima tiekti kaip pyragėlius.

Beje, naudoti geriausia desertinę varškę, ji vientisesnė.

Pabandykit, nenusivilsit.

Skanaus.

 

Vasaros desertų konkursas “Mmm…Skanumėlis“

 

Pagrindinius prizus įsteigė Stephen Joseph - praktiškų ir smagių dovanų parduotuvė vaikams!

 

4