Nepirk katės maiše arba info džiunglėse

Nepirk katės maiše arba info džiunglėse

24. Sep 2019, 14:59 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Pradėsiu taip apokaliptiškai.... (įsivaizduokite žvaigždžių karų titrus filmo pradžioje ??)

Šiandien mes gyveme pasaulyje, kuriame visi ir viskas aplinkuj nuo mažų dienų augina mumyse vartotojus. Pirk tą kremą, naudok tas sauskelnes, pramogauk tame žaidimų kambaryje, nes nu gi blogerė/ influencerė "išbandė" ir rekomenduoja. Ir mes dažnai realiai gyvename ne čia ir dabar, o skrolindami facebooką ar instagramą ir užsikabindami ant tokių dalykų, kurių mums niekada nereikėjo... iki kol apie juos nesužinojome ?

  Informacijos ir pasiūlymų tiek daug, kad galva ratu.

Man, kaip ir daugeliui iš jūsų turbūt net ne naujiena, kad mūsų telefonai mus "seka". Paieškokai google kokio nors daikto, žiūrėk, tau jau sugeneruota reklama. 

Bet ar tikrai reklama visada blogai ir ar ji kalta, jog tampame vartotojais?

Ne. Reklama tik pasiūla patenkinanti paklausą. Ir nieko daugiau. Kita vertus, reklama duoda darbo vietas daugeliui žmonių: fotografams, maketuotojams, programuotojams ir techiniamas darbuotojams, lankstinukų ir skrajučių gamintojams ir dar aibei kitų žmonių. 

O mes esam žmonės su galvomis ant pečių ir galime atsirinkti. Galų gale, pažįstu tokių, kurie neturi nei facebooko, nei instagramo, bet vis tiek gyvena vartotojiškai. Viskas mūsų galvose. 

Bet apie ką aš čia? Pati rašau tinklaraštį ir karts nuo karto ką nors "rekomenduoju". Dažniausiai be remėjų. Tiesiog ką realiai pati pirkau, išbandžiau ir man patiko. Kartais atsiranda norinčių "paremti", bet pati jų neiškau. "Parama" pasinaudoju, jei tikrai žinau tą produktą ir nenusikalbėsiu siūlydama jį žmonėms ir nemeluosiu sau.

Bet pats fainiausias reklaminis formatas man, kaip mamai, žmonai, moteriai, kuri, tikrai galbūt kaip daugelis, pasiklydo informacijos sraute, yra galimybė tiesiog išbandyti produktą prieš nuspręndžiant, ar man ir mano šeimai jo reikia. 

Gera prekė pati save giria ir jei gamintojas ar paslaugų tiekėjas tikrai daro kokybišką produktą, jis užkariaus žmonių namus. Jei produktas niekam tikęs - jokia reklama nepadės. 

Todėl noriu pasidžiaugti, kad yra tokios platformos ar renginiai, kur žmonės, o konkrečiau, mamos, gali susipažinti su produktais, juos ištestuoti, pačiupinėti, pauostyti, o ne pulti pirkti. Ir dar! Jos gali išeiti "į žmones", užmegsti naujas pažintis ir tiesiog gerai praleisti laiką.

Sąžininga? Smagu? Tikrai taip. Ir atsakinga! Nes tavo nuomonė bus tikra, nuoširdi ir reikalinga kitoms mamoms.

Kodėl aš sugalvojau apie tai parašyti? Todėl, kad ne vieną sykį esu sulaukusi pažįstamų ar artimųjų pašaipų dėl to, kad su mielu noru dalyvauju tokiuose renginiuose ar projektuose. "Tai ką", - sako, -"paskui turėsi atidirbti"? 

O kodėl atidirbti? Jei aš manau, kad kažką rekomenduoti tikrai verta, kodėl gi ne? Kodėl neleisti kitoms mamoms sužinoti apie kažkokį renginį/produktą/ paslaugą? Ne liepti būtinai pirkti, o tiesiog informuoti. Galų gale, o kas taip jau aklai imtų ir manęs klaisytų?

Mamyčių klube esu testavus ir buitinę chemiją, ir gertuves, buteliukus, ir tyreles. Ir žinote ką? Nė vienas daiktas neatsidūrė šiukšlių dėžėje ir nebuvo nurašytas. Ir daug kas tikrai įėjo į kasdienybę. Nes aš išbandžiau ir įvertinau teigiamai - kad man ir mano šeimai tai yra naudinga, tinka ir patinka. Iš kitų, tokių pat mamų, sužinau apie jų patirtis, ir jau galiu orientuotis, kai tenka rinktis kažkokį daiktą. Ir jei tai irgi reklama, tai ji, ko gero, viena patikimiausių. 

P.S. rašydama tekstą netaikiau konkrečiai į mamyčių klubo formatą. Tiesiog tai puikus bendruomenės formavimosi pavyzdys, nurungiantis visas reklamas ir influencerius. Mes ne tik dalinamės patirtimi, bet ir surandame draugių, bendraminčių, sužinome daug naujų, įdomių dalykų. 

O dabar noriu pakviesti diskusijai: ar jūs pasitikite kitų žmonių nuomonėmis socialiniuose tinkluose? Pagal kokius kriterijus atsirenkate reikalingą informaciją ir kodėl dalyvaujate testavimuose ar renginiuose, kur galima gauti dovanėlių? ( čia klausimas toms, kurios dalyvauja ?) ir ar irgi sulaukiate pašaipių komentarų?

Ir dar. P.P.S. jei kam įdomu, iš kokio renginio nuotrauka, rašykit, "pareklamuosiu" ??? nes jei sąžiningai, - tai geras, kokybiškas renginys, kur mamos gali atitrūkti nuo rutinos ?

 

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 25. Sep 2019, 10:28

Ačiū, Egle ?

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 25. Sep 2019, 07:39

Inga, tikra tiesa, ká tu sakai. Ir ačiū, kad užvedei tokiá temá ir daliniesi 😀