Nesivaikau idealų, nes...JIE NEEGZISTUOJA

Nesivaikau idealų, nes...JIE NEEGZISTUOJA

21. Oct 2012, 15:16

Tiesą sakant, kol esi paauglė, norom ar nenorom įsilieji į masinį jaunimo kultą ir tartum garbini, ant pjedestalo keli vieną ar kitą garsenybę, kuri nuo viršelio šypsosi idealiai padažytom lūpom, dailia skaisčia oda, dailiai sušukuotais plaukais, lieknumu ir t.t.

 

Bet aš nei tuomet, nei dabar nesivaikau jokių idealų, nes...JIE NEEGZISTUOJA. Nė viena mama žvaigždė manęs taip nežavi, nes tas pats žodis įžymybė, žvaigždė, man kelia tik sarkastišką šypseną, nelaikau tokių įžymybių kažkuo ypatingomis, ypatingesnėmis mamomis, dėl to, kad perka vaikams Gucci rūbus ir nuo mažens paverčia mažais madistais.

 

Kiekviena jų yra mama, kaip, kad ir kieviena iš mūsų, turi tiek gyvenimą, tiek kelis veidus, jos žymios, visuomenėje turi būti pasitempusios, visuomet dailiai atrodyti (kita vertus, yra daug tokių, kurių gatvėje net nepažintum, nes be makiažo gudrybių, jos yra paprasčiausios moterys, mamos, kaip ir kiekviena).

 

Visgi, nors ir neturiu idealų, tačiau mane žavi žymių moterų visuomeninė veikla, nepamirštami vaikai, nuo globalių nelaimių nukentėję kraštai ir t.t. Štai už tokius poelgius, veiksmus ir vertinu vadinamųjų žvaigždžių idealumą.

 

Kad ir kelių mamų minėta Angelina Jolie, iš tiesų pirmoje vietoje į akis krenta jos išskirtinis grožis, „šarmas“, o iš tiesų, mane žavi ne tik jos didelė širdis, įsivaikinant beglobius vaikučius, bet ir visuomeninis solidarumas. Ji ne kartą pasireiškė kaip Jungtinių Tautų geros valios ambasadore. Ir tokių žymių moterų, mamų yra visa eilė.

 

Kad ir tarkime, Reese Witherspoon, visuomet žavėjausi jos grožiu, nors aktorė dažniausiai vaidindavo jaunas paaugles, mokines, gavusi rimtesnių vaidmenų, gavo progą atisiskleisti, be to, ji taip pat mama, tapusi ir Avon geros valios ambasadore. Tokių žymių mamų, moterų daug, tačiau visi pirma puola jas vertinti pagal grožį, o deja, jos vertos kur kas daugiau, vien už savo gerumą.

 

Bet įžymių, moteriškumo simbolių, juk apstu ne tik pasaulinio garso aktorių linijoje, dainininkių būriuose, bet ir mūsų Lietuvoje, kad ir tarkime Beata Nicholson - jauna, žavi, veikli, dviejų vaikučių mama. Jos gerumas spinduliuoja moteriškumu, ji visuomet, regis, linksma, užsiima tuo, kas jai patinka, gaminimas įkvepia daugelį moterų, mamų.

 

Regis, ši moteris papuolusi į „savo roges“ dėl to, viskas sekasi puikiai, ir kaskart išvydus ją ekrane, tampa smagu širdyje, kartu gaminant, rašant receptus, ir tas laikas toli gražu neprailgsta.

 

Dar mane žavi Vlada Musvydaitė - sporto rubrikos vedėja, kuri, kiek teko girdėti, neilgai trukus po vaiko gimimo patraukė atgal darban, man patiko jos požiūris į gyvenimą, dėmesio vaikams skiria pakankamai, tuo pačiu pati atrodydama puikiai, įkvepia ir kitas moteris neapsileisti, sportuoti. Tokių moteriškų savybių turi ne viena žymi moteris, kurių požiūris įkvepia ir mane.

 

Taigi, aš žymiomis Mamomis žaviuosi ne už jų grožį, seksualumą ar kitą fizišką, charakterio savybę, o už tai, kad jos gali, nori ir geba suteikti džiaugsmą, pagalbą tiems, kam jos reikia.

 

Tad tokios moterys, mamos, man ne idealo, o pagarbos vertos. Jos - tos, kurios turi visa, kas žavi vyrus, moteris. Moteriškos, nes geba ne tik pasirūpinti savo išvaizda, savo atžalomis, bet ir aktyvios visuomeniškai. O moterys kaip bitės, dirba, sukasi, visur suspėja, tad tokios moterys ir yra moteriškumo įsikūnijimai.


Roberta

 


PROJEKTAS "MANO MOTERIŠKUMO PASLAPTIS"

Kokia Moteris-Mama man yra moteriškumo įsikūnijimas?

 Projekto rėmėjas - BOMOND grožio salonas!

www.bomondsalon.lt

1

 

BOMOND grožio salonas projekto nugalėtojai padovanos 

įvaizdžio pakeitimą mamytei ir jos vaikučiui!

 

Na o pakeitus įvaizdį nugalėtoją fotografuos DARIUS STRAZDAS 

www.strazdofoto.lt

1

22. Oct 2012, 11:51

😉

21. Oct 2012, 21:19

🌷 🌷 🌷

21. Oct 2012, 17:21

labai idomu buvo skaityti. Super, nebera ka ir bepridurti 😀