Velykoms puikiai tiks netikra višta. Ją siūlau iškepti iš mano šeimos mėgstamo kopūstų pyrago.
Reikės:
pusė nedidelio kopūsto
1 vidutinio dydžio morka
1 svogūnas
2 šaukštai aliejaus
3 kiaušiniai
6 lapeliai bemielės tešlos
pipirų, druskos, petražolių arba krapų
Gaminimas
Pjaustytą kopūstą 5-7 min paverdame verdančiame vandenyje. Nusunkiame.
Morką ir svogūną susmulkiname ir pakepiname keptuvėje su aliejumi.
Kopūstus, morką, svogūną ir prieskonius sumaišome viename inde.
Du kiaušinius išverdame, supjautome gabalėliais.
Atšilusią tešlą iškočiojame. Du lapelius klojame į skardą. Ant jų dedame daržovių mišinį. Tada užbarstome tolygiai paskirstydami virtus kiaušinius. Ant viršaus klojame dar du iškočiotus tešlos lapelius, rankomis gražiai suformuodami vištos kūną. Galvą suformuojame iš 1 tešlos lakšto. Iš likusio- sparnus.
Išplakame 1 kiaušinį ir jo plakiniu ištepame visą kepinio paviršių.
Šauname į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 karštyje 30-40 min.
Skanaus!
oho kokia gražuolė 😀
oho kokia gražuolė 😀