Netikri velykiniai maltos mėsos zuikučiai!

Netikri velykiniai maltos mėsos zuikučiai!

16. Apr 2017, 20:19 Loreta_K Loreta_K
Miela Velykine tradicija tampantys mūsų namuose - orkaitėje kepti žavūs netikri maltos mėsos zuikučiai.

Vienuolikai nedidelių zuikučių iškepti reikės:

500 g. maltos kalakutienos

2 didelių morkų

2 kiaušinių

1-2 raudonųjų svogūnų

2 skiltelių česnako

3 riekelių baltos duonos

50 ml. pieno

1 arbatinio šaukštelio maltų saldžiųjų paprikėlių

Mėgiamų prieskonių pagal skonį ( Aš dėjau čiobrelių, baziliko, raudonėlio, šiek tiek maltų pipirų)

Druskos pagal skonį

11 kietai virtų putpėlių kiaušinių

Papildomai reikės lauro lapelių ir pipirų žirneliais (ausytėms ir akytėms)

Duonos riekeles užpilame pienu ir paliekame išbrinkti. Į dubenį dedame maltą kalakutienos filė, beriame kapotus svogūnus, burokine tarkele įtarkuojame morkas, įspaudžiame česnako skilteles, įmušame kiaušinius, pabarstome druska, maltomis paprikėlėmis, mėgiamais prieskoniais ir išminkome. Imame paruoštos masės formuojame paplotelius ant kurių dedame po vieną virtą ir nuluptą putpelės kiaušinį, ir formuojame netikrą zuikutį, dedame du pipiriukus kaip akytes, vieną kaip nosytę ir du lauro lapelius kaip ausytes. Paruoštus zuikučius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Zuikučius dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame 25-30 minučių arba kol gražiai apskrus.

20170416201839-63246.jpg

Skanaus! ;)

Vytulka Vytulka 17. Apr 2017, 22:11

Valgėm kaip tik tokį šiandien pas močiutę, skanu 😀👍

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 17. Apr 2017, 12:19

Oi kaip miela 😀 Bandysim būtinai!!! 😀