500 g. maltos kalakutienos
2 didelių morkų
2 kiaušinių
1-2 raudonųjų svogūnų
2 skiltelių česnako
3 riekelių baltos duonos
50 ml. pieno
1 arbatinio šaukštelio maltų saldžiųjų paprikėlių
Mėgiamų prieskonių pagal skonį ( Aš dėjau čiobrelių, baziliko, raudonėlio, šiek tiek maltų pipirų)
Druskos pagal skonį
11 kietai virtų putpėlių kiaušinių
Papildomai reikės lauro lapelių ir pipirų žirneliais (ausytėms ir akytėms)
Duonos riekeles užpilame pienu ir paliekame išbrinkti. Į dubenį dedame maltą kalakutienos filė, beriame kapotus svogūnus, burokine tarkele įtarkuojame morkas, įspaudžiame česnako skilteles, įmušame kiaušinius, pabarstome druska, maltomis paprikėlėmis, mėgiamais prieskoniais ir išminkome. Imame paruoštos masės formuojame paplotelius ant kurių dedame po vieną virtą ir nuluptą putpelės kiaušinį, ir formuojame netikrą zuikutį, dedame du pipiriukus kaip akytes, vieną kaip nosytę ir du lauro lapelius kaip ausytes. Paruoštus zuikučius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Zuikučius dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame 25-30 minučių arba kol gražiai apskrus.
Skanaus! ;)
Valgėm kaip tik tokį šiandien pas močiutę, skanu 😀👍
Oi kaip miela 😀 Bandysim būtinai!!! 😀