Norite numesti svorio? 7 patarimai, kaip pagreitinti medžiagų apykaitą

Norite numesti svorio? 7 patarimai, kaip pagreitinti medžiagų apykaitą

15. Oct 2015, 08:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Organizmo medžiagų apykaitą lemia daugybė veiksnių, taip pat ir paveldėtos savybės, Visgi keli patarimai padės jums pagreitinti medžiagų apykaitą ir greičiau sudeginti kalorijas.

1. Užsiimkite fizine veikla ir sportuokite 

Lengvi aerobikos pratimai ar bėgiojimas nepadės užauginti raumenų, tačiau pasportavus medžiagų apykaita išliks spartesnė keletą valandų.

2. Gerkite vandenį

Tam, kad kūnas galėtų deginti kalorijas, jam reikalingas vanduo. Netgi lengvas dehidratacijos laipsnis lėtina medžiagų apykaitą. Išgerkite stiklinę vandens ar kito nesaldinto gėrimo prieš kiekvieną valgį. Beje, į gėrimą įsidėkite ledo – šalti gėrimai skatina sudeginti daugiau kalorijų.

3. Valgykite mažesnėmis porcijomis

Jeigu valgote tik du kartus per dieną, bet gausiai, darydami ilgas pertraukas, organizmas ima lėtinti medžiagų apykaitą. Kur kas daugiau kalorijų sudeginama, jeigu valgote ar užkandžiaujate kas tris ar keturias valandas.

4. Daugiau aštrumo!

Aštriuose prieskoniuose yra cheminių medžiagų, kurios spartina medžiagų apykaitą. Šis poveikis – laikinas, tačiau dažniau valgydami aštrius patiekalus, pajusite naudą.

5. Daugiau žuvies ir vištienos

Baltymams sudeginti prireikia 25 proc. daugiau energijos nei virškinant tą patį riebalų kiekį. Tad dažniau valgykite žuvies, vištienos, kalakutienos, riešutų, pupelių, kiaušinių.

6. Mėgaukitės juoda kava ar žaliaarbata

Juoda kava ne tik padidina energijos kiekį, pagerina koncentraciją. Jeigu ja nepiktnaudžiaujama, ji trumpam paskatina medžiagų apykaitą. Tinka ir žalioji arbata, kurioje yra ir kofeino, ir katechinų - šios medžiagos porai valandų paskatina organizmo medžiagų apykaitą.

7. Dietoms – ne!

Dietos galbūt ir padės atsikratyti kilogramų, tačiau daugiausia jų neteksite raumenų sąskaita. O kuo mažiau raumenų, tuo lėtesnė medžiagų apykaita. Kūnas degins vis mažiau kalorijų, kol galiausiai pasieksite būseną, kai imsite skųstis - „kiekviena kalorija eina į kūną“. Dėl to po drastiškos dietos svoris ima augti dar sparčiau.

roisabaiso8 roisabaiso8 22. Oct 2023, 10:37

Liekninančios tabletės - https://tonzes.com/slimlt.htm mano pazistama numete 11 kg per tris savaites.. rezultatai ispudingi.

roisabaiso8 roisabaiso8 23. May 2019, 06:10

Liekninančios tabletės - http://thermacuts.lv mano pazistama numete 10 kg per tris savaites.. rezultatai ispudingi.