Nudegėte saulėje? 11 natūralių priemonių, kurios palengvins skausmus

Nudegėte saulėje? 11 natūralių priemonių, kurios palengvins skausmus

02. Jul 2016, 09:14 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Nuo saulės mus apsaugoti visiškai gali tik drabužiai, pavėsis ir specialios priemones, bet jei nė vienu dalyku nepasinaudojote, teks galvoti apie tai, kaip palengvinti savo ar vaikučio kančias. Tai galite padaryti natūraliomis priemonėmis, kurias rasite kiekvienuose namuose. Primename, kad išvengtumėte alergijų viską pirmiausiai išbandykite ant mažo odos ploto. 

 1. Bulvės:

Žinoma, jos yra draudžiamo maisto sąraše jeigu bandote numesti svorio, bet jei norite sumažinti nudegimo skausmą- jos kaip tik tiks. Bulvėse esantis krakmolas puikiai malšina perštėjimą. Kaip naudoti? Tiesiog supjaustykite bulves griežinėliais ir uždėkite ant skausmingiausių vietų. Norėdami intensyvesnio gydymo - pjaustykite atšaldytą bulvę.

2. Avižiniai dribsniai:

Jeigu nudegėte visą kūną, avižos yra patogiausia išeitis. Kaip naudoti? Sutrinkite avižinius dribsnius, vandenį ir šiek tiek muilo maisto smulkintuvu ir dėkite kompresus. Taip pat galite sausas avižas įvynioti į merlių, perlieti šaltu vandeniu ir pridėti prie skaudamos vietos.

3. Žalioji arbata:

Jei jos išgersite - ji padės nuo žalingų saulės spindulių, o joje esanti tanino rūgštis - nusideginus.

Tyrimais įrodyta, kad du puodeliai per dieną žalios arbatos turi įtakos apsisaugant nuo saulės. Žinoma, reikia naudoti ir kitas apsaugos priemones. O jei nudegėte veidą - pamirkykite žalios arbatos pakelius ir užsidėkite ant veido ar skaudančių vokų. Arbatoje esanti tanino rūgštis palengvins skausmą.

4. Granatai:

Juose turtingi Ellagic rūgštimi, kuri saugo mūsų odą nuo ultravioletinių spindulių sukeliamų ląstelių pažeidimų. Naudokite juos visą vasarą - mėgaukitės jais ir taip stiprinkite organizmą prieš saulės atakas.

5. Braškės:

Jose gausu vitamino C, o esanti tanino rūgštis mažiną skausmą po nudegimo. Tiesiog sutrinkite keletą jų ir uždėkite ant skaudamų vietų. Nuvalykite po kelių minučių. 

6. Agurkai:

Dažniausiai jų ekstrakto pridedama į parduodamus po deginimosi skirtus produktus. Naudokite natūralius! Jei nudegėte - užsidėkite supjaustytų agurkų griežinėlių. Juos galima naudoti ir prieš deginantis. Susiraskite be trašų išauginų agurkų, juos nulupkite, supjaustykite griežinėliais, išspauskite sultis, sumaišykite su glicerinu, rožių vandeniu ir tepkitės prieš eidami degintis. 

7. Baltas actas:

Jame yra rūgšties, kuri naudojama gaminant priešuždegiminius vaistus, todėl puikiai tiks ir nudegus. Raudonas nudegimų (be pūslių) vietas patepkite actu ir skausmas atslūgs po 20 minučių.

8. Medetkos:

Močiučių darželiuose augančios gėlės yra puikus vaistas viskas, net ir nudegimams. Pasigaminkite kompresus su medetkų arbata ir atgaivinkite jais odą. 

9. Alijošius:

Dar vienas saulės priemonių produktuose dažnai sutinkamas elementas. Perlauškite alijošiaus lapą, ir sultimis patepkite nudegintą vietą. 

10. Salotos:

Taip, jas galima ne tik valgyti, bet ir jomis gydytis. Užvirkite lapus vandenyje, tuomet skystį atšaldykite. Kai jis jau vėsus - suvilgykite vatą ir patepkite skysčiu skaudamas vietas. 

11. Grietinė, kefyras, riebus pienas:

Puikūs kompresai nuo nuodegimo. Užtepkite vieno iš šių produktų ir palikite ant odos 15 ar 20 minučių. Pakartokite po 4 valandų.

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 02. Jul 2016, 15:00

Ačiū, daug ir negirdėtų patarimų 😀

16. Jun 2013, 12:28

Kai kurie budai tik zinomi buvo. Buvau ir as nusvilus ir vyras, bet turim purskaliuka po nudegimu

15. Jun 2013, 12:27

geri patarimai man pravers nes manp oda balta ir strazdanota tai labai greitai nudengu raudonai ☹