Obuoliai patale
Tešla:
250 g miltų
125 g pieno
10 g mielių
1 kiaušinis
50 g cukraus
5 g druskos
Citrinos arba apelsino žievelės, ar vanilino
Įdarui reikės:
9 vidutinio dydžio obuolių
Sviesto
Žemės riešutų papuošimui
Cukraus
Cinamono
Tešlos gaminimas:
Išplakti kiaušinį. Ištirpintą ir ataušintą margariną supilti į pieną. Į dubenį sutrupinti mieles, ant jų supilti pieną su sviestu. Suberti druską, cukrų. Po truputį įmaišyti miltus ir įtarkuoti citrinos žievelę.
Įdaro gaminimas:
4 obuolius supjaustyti kubeliais ir pakepti ant sviesto su šlakeliu vandens iki pavirs košė. Kitus obuolius supjaustyti stambesniais grežinėliais ir įmaišyti į obuolių masę su cinamonu ir cukrumi.
Skardą ištepti sviestu, įkloti dalį iškočiotos tešlos, sudėti obuolių masę ir uždengti likusia tešla. Visus šonus užsukti ir paviršių subadyti smeigtuku (orui). Kiaušinio plakiniu aptepti paviršių ir pabarstyti riešutais. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 30 min./patiekti atvėsus...
Skanaus!!!
saunuole tu musu😉🌷 turetu buti swkanus pyragas😀
pyragas gavosi tikrai labai skanus 😀
👍 😉
labai skaniai skamba pavadinimas ir labai skaniai atrodo, toks neeilinis obuoliu pyragas.... 😀 😀
👍 🌷