Obuoliai pataluose

Obuoliai pataluose

27. Aug 2011, 08:00

 

Obuoliai patale

 

Tešla:

250 g miltų

125 g pieno

10 g mielių

1 kiaušinis

50 g cukraus

5 g druskos

Citrinos arba apelsino žievelės, ar vanilino

 

Įdarui reikės:

9 vidutinio dydžio obuolių

Sviesto

Žemės riešutų papuošimui

Cukraus

Cinamono

 

Tešlos gaminimas:

Išplakti kiaušinį. Ištirpintą ir ataušintą margariną supilti į pieną. Į dubenį sutrupinti mieles, ant jų supilti pieną su sviestu. Suberti druską, cukrų. Po truputį įmaišyti miltus ir įtarkuoti citrinos žievelę.

 

Įdaro gaminimas:

4 obuolius supjaustyti kubeliais ir pakepti ant sviesto su šlakeliu vandens iki pavirs košė. Kitus obuolius supjaustyti stambesniais grežinėliais ir įmaišyti į obuolių masę su cinamonu ir cukrumi.

 

Skardą ištepti sviestu, įkloti dalį iškočiotos tešlos, sudėti obuolių masę ir uždengti likusia tešla. Visus šonus užsukti ir paviršių subadyti smeigtuku (orui). Kiaušinio plakiniu aptepti paviršių ir pabarstyti riešutais. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 30 min./patiekti atvėsus...

 

Skanaus!!!

27. Aug 2011, 19:59

saunuole tu musu😉🌷 turetu buti swkanus pyragas😀

27. Aug 2011, 19:56

pyragas gavosi tikrai labai skanus 😀

27. Aug 2011, 11:52

👍 😉

27. Aug 2011, 10:57

labai skaniai skamba pavadinimas ir labai skaniai atrodo, toks neeilinis obuoliu pyragas.... 😀 😀

27. Aug 2011, 09:13

👍 🌷