Saldumynų mėgėjams – triufeliukai. Šis receptas iš Dan Sukker, ir tik su avietėmis, bet nutariau pabandyti ir su obuoliais – kadangi pavyko, dalinuosi ir su jumis. Na, jei ne triufeliukais, tai bent jų receptėliu, gal kam tiks ir patiks ;)
Reikės:
Juodojo šokolado 500 g;
Aviečių (naudojau uogienę) 125 g;
Koncentruotų aviečių sulčių 50 ml;
Tarkuotų obuolių 125 g;
Obuolių sulčių 50 ml;
Grietinėlės 200 ml;
Cukraus 6 šaukšt.;
Mažų popierinių formelių.
Gaminimas:
Šokoladą smulkiai sukapoti. Puode sumaišyti avietes, jų sultis, grietinėlę 100 ml bei cukrų (3 šaukšt.) ir 15 min. kaitinti ant lėtos ugnies. Tokia pat seka ir su obuoliais.
Perkošti mišinius ir neuždengus virinti, kol liks 50 ml skysčio.
Sudėti po 250 g šokolado ir maišant kaitinti, kol ištirps. Nukelti mases nuo ugnies, palikti, kol atvės, geriausia į šalto vandens voneles – atvės greičiau.
Galiausiai išpilstyti į formeles.
Štai ir viskas – skanaus!
Gardžiausias patiekalas iš obuolių
👍 👍 👍 😉
o kaip daba noreciau😀
na cia jau labai profesionaliai 😉 🌷 mmmm skanu turetu buti 😀
labai fainas receptukas....
Ačiū, smagu, kad patiko 😉
tikrai fantastika 😀