Namuose labai šalta. Tenka organizuoti namų šildymo akciją, paskleidžiant namuose šviežių kepinių aromatus.
Obuoliniai paršeliai... Pavadinimas užkabina akį receptų knygoje. Laikas padirbėti.
Tešlos paruošimas neatima daug laiko. Paimam 1 pakelį šaaalto sviesto, 200 g grietinės ir apie 3 stiklines miltų. Tiesa, nepamirškime žiupsnelio druskos. Šaaaltą sviestą smulkiai supjaustome ir kartu su miltais bei druska gerai sukapojame peiliu. Kai tešla pradeda lipti, tuomet suminkome ją į didelį gabalą, suvyniojame į maistinę plėvelę ir kišame 1 valandai į šaldiklį. Laikas atsipūsti ir pasiruošti obuolius.
Sausainiams prireiks 4-5 vidutinių obuolių. Geriausiai tinka rūgštūs arba bent jau saldžiarūgščiai. Obuolius nulupame, išimame sėklas ir supjaustome griežinėliais.
Štai ir prabėgo valanda. Laikas imti tešlą iš šaldiklio. Ją padaliname į tris dalis.
Imamės darbo...
Tešlą plonai iškočiojame.
Padirbėjau...
Tešlos blyną kruopščiai ištepame kiaušinio plakiniu
Apibarstome cukrumi ir cinamonu. Supjaustome visą tešlos blyną spindulėliais (į kokią 16 dalių)
Ant platesnio spindulėlio krašto dedame po obuolio skiltelę ir vyniojame sausainiukus. Va taip va...
Štai koks rezultatas gaunas
Suformuotus obuolinius paršelius šauname į orkaitę, kurioje karštis 170 laipsnių ir kepame apie 30 min.
Laikas išsivirti arbatos...
Štai ir rezultatas
KONKURSAS "Gaminame su vaiku"
DOVANOS
Trims savaitės laimėtojoms Duonos namai dovanos po ypatingą produktų rinkinuką (jo vertė 70Lt)!
Stephen Joseph
Vienai iš pagrindinių konkurso nugalėtojų, kurią rinksite jūs balsuodamos, atiteks
Kepėjo rinkinys - DRUGELIS
čia kaip sausainiukai gaunasi ania? ar bandelės labiau?
atrodo labai skaniai😀
Saunuolis vaikutis 😀
Ooo... kokie prisiminimai. Vaikystėje su mama irgi gamindavome tokius kepinius, tik tuomet vadindavome juos sraigėmis 😀 reikės su vaikais pasidaryti!
labai jaukiai, smagiai ir gražiai atrodo jūsų gaminimo procesas 😀