Dažnai kepame įvairius bulvių, daržovių apkepus. O šį kartą noriu pasiūlyti ne mažiau skanų obuolių ir bulvių apkepą.
Pagalvojus, obuolys ir bulvė nedera.. Bet kažkas pasakė, obuolys tinka prie visko. Net ir prie rūkytų lašinukų.
Mums reikia:
1 kg nedidelių šviežių bulvių,
3 rūgščių obuolių,
3 šaukštų sviesto,
2 skiltelių česnako (aš naudojau smulkintą),
žiupsnelio druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
200 ml grietinėlės,
saujelės petražolių.
Bulves nuskutame, supjaustome plonais griežinėliais. Obuolius nulupame, išskobiame sėklalizdžius, supjaustome griežinėliais. Petražoles susmulkiname. Ugniai atsparų kepimo indą ištepame riebalais, išdėliojame pusę bulvių griežinėlių, pasūdome, pabarstome česnakais, petražolėmis ir juodaisiais pipirais.
Ant viršaus dedame obuolių griežinėlių, užpilame pusę grietinėlės. Tada vėl sluoksniais dedame likusius produktus ir supilame likusią gietinėlę. Apkepą kepame vidutinio karštumo orkaitėje apie valandą.
P.S. galima dėti saliero, jei mėgstate, tada jį reiktų apvirti, atvėsinus supjaustyti griežinėliais ir sluoksniuoti. Ir kepimo pabaigoje galima užbarstyti tarkuoto sūrio.
Skanaus!
Gardžiausias patiekalas iš obuolių
Rima
👍
Nors toks receptas, mėsos nė nereikia 😀
Įdomus patiekalas, pamenu kiek kepdavau su bulvėm obuolius, bulvės prisigerdavo skysčio nuo obuolių ir kietokos būdavo, kažin ko . ..... visai įdomiai skamba, reiktų išbandyti, bet ir su mėsa, kitaip niekas nevalgys namie tik aš 😃
Žinoma, galima ir mėsos, jis ir čia nepamaišytų 😀
as ir to paties paklausciau 😃 jei mesos nera nera ka valgyt 😃
bet atrodo tai ziauuuuriai skaniai 😃
idomu kokio skonio😀reikes kada pabandit😀 😉
oj, keistoka..
oho idomu 😀