Štai dar vienas gardus obuolių receptas.
Jums reikės:
Tešlai:
260 g miltų;
Šaukšto cukraus;
200 g sviesto;
120 ml pieno;
Žiupsnelis druskos.
Įdarui:
4 dideli obuoliai;
100 g sviesto;
4 šaukštų cukraus;
2 šaukšteliai cinamono.
Gaminimas:
Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską, sudėkite sviestą. Minkykite elektriniu maišikliu, pamažu įmaišykite pieną. Toliau minkykite rankomis.
Miltuotu peiliu suminkykite tešlą į 16 vienodo dydžio gabalėlių. Suformuokite iš tešlos rutuliukus, sudėkite į lėkštę, uždenkite plėvele ir 30 min padėkite į šaldytuvą.
Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukrų, nuolat maišydama kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies maždaug 2 min. Sudėkite supjaustytas obuolio skilteles.
Dažnai maišydama kepkite, kol obuoliai šiek tiek suminkštės, maždaug 4 – 5 min. Apibarstykite cinamonu ir pakepkite, kol susidaręs skystis virs karamele.
Iš kiekvieno tešlos rutuliuko iškočiokite plonus, 12 cm skersmens blynelius. Į jų vidų dėkite du šaukštus įdaro ir užlenkite kraštelius.
Paruoštus kepti krepšelius patepkite lydytu sviestu, sudėkite į popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 – 200 laipsnių orkaitėje apie 30 min.
Tiekti galite su vaniliniu padažu arba vaniliniais ledais. Skanu ir vieni.
Skanaus!
Šiandiena kepiau labai skanu 😀
Puikumėlis, labai mėgstu patiekalus su obuoliais, būtinai išbandysiu😀
Na išties skanu, bet aš tai dar su ledais valgiau 😃 Saldumą mėgstu, o šiaip iškepa tai kaip sausainiai gaunas.
Labai grazu😀
o grozis mmmmm,speju ir skanumas nerealus,manau isbandysiu siandien pat 😀
roberta ,vel su skanumumynais gundo 😀
niam niam😀
GARŽIAI ATRODO,IR REPTUKAS LENGVAS,REIKĖS BŪTINAI IŠBANDYTI,DĖKUI.