Obuolių-manų pyragas

Obuolių-manų pyragas

30. Aug 2015, 16:33 Gintarep Gintarep

20150830163043-70091.jpg20150830163015-10999.jpg20150830162953-40471.jpg20150830162923-26154.jpg20150830162854-87694.jpg20150830162826-85112.jpg20150830162758-37851.jpgReikės:

◦9 – 11 obuolių,

◦1 v. š. cinamono,

◦1 1/2 a. š. cukraus,

◦1 stiklinė manų kruopų,

◦1 stiklinė cukraus,

◦1 stiklinė miltų,

◦šiek tiek medaus,

◦100 g sviesto.

 

Gaminimas:

 

1. Obuolius nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka. Sutarkuotus obuolius sumaišykite su cinamonu ir 1 1/2 šaukštelio cukraus.

 

2. Dubenyje sumaišykite manų kruopas, cukrų ir miltus.

 

3. Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvesėliais. Į išteptą formą įpilkite stiklinę manų kruopų mišinio, paskleiskite tolygiai ant dugno, tuomet sudėti pusę kiekio tarkuotų obuolių. Vėl pilkite stiklinę manų mišinio, sudėkite likusius obuolius ir užpilkite likusį manų mišinį.

 

4. Viršų apšlakstykite šiek tiek medaus, sviestą supjaustykite plonomis riekelėmis ir užklokite jomis pyrago viršų.

5. Pyragą kepkite 200’C 35-40 min. Patiekite šaltą arba dar šiltą.