Obuolių pyragas iš avižinių miltų

Obuolių pyragas iš avižinių miltų

15. Feb 2019, 18:12 Profesionali Mama Profesionali Mama

OBUOLIŲ PYRAGAS IŠ AVIŽINIŲ MILTŲ

Šiais metais mūsų šeima davė pažadą atsisakyti menkaverčių saldumynų ir juos pakeisti vaisiais ir sveikesniais produktais. Šis pyragas - tai vienas iš pirmųjų bandymų iškepti kažką sveikiau. Receptas nusižiūrėtas iš Beatos virtuvės, tik cukrų keičiau bananu ir 2 šaukštais kokosų palmių žiedų cukraus, bei dėjau mažiau ingredientų. Iš karto pasakysiu, kad mano vaikams nepatiko, bet jie niekada nebuvo dideli pyragų mėgėjai.

O pyragas gavosi sodrus, dėgnai birus ir, be abejo, labai maistingas. Nes avižos - vieni iš naudingiausių grūdų, o miltai gaunami tiesiog sumalus avižų kruopas. Be to, tikrai paprastai pagaminamas. Tik atkreipkite dėmesį perkant avižinius miltus, pavyzdžiui "Fasma"  miltai turi kartumo.

Tešla:
220 g avižinių miltų,
1 vnt. kiaušinis,
1 vnt. didelis obuolys,
1 vnt. didesnis, gerai prinokęs bananas,
2 š. kokosų palmių žiedų cukraus (arba pagal skonį medaus),
100 ml grietinės arba natūralaus jogurto
1 a.š. kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
120 g minkšto sviesto


Pyrago viršus:
1 vnt. didelis obuolys
1 š. cukraus Demerara (galima keisti įprastu cukrumi)
1 š. avižinių dribsnių.

Gaminimo eiga.

Pyrago viršus:
Kepimo formą patepame gabalėliu minkšto sviesto, obuolį supjaustome skiltelėmis ir išklojame dugną. Demerara cukrų sumaišome su avižiniais dribsniais, užberiame ant obuolių skiltelių ir dar kartą viską permaišome.

Tešla:
Kiaušinį, sviestą ir kokosų palmių žiedų cukrų išplakame. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Viską sumaišome kartu. Po to į tešlą įmaišome grietinę ir šakute sutrintą bananą.

Gautą tirštą tešlą supilame į kepimo formą ant obuolių ir šaukštu gražiai išlyginame. Kepame 180°C įkaitintoje orkaitėje, režimu viršus-apačia be vėjelio apie 30 minučių. Skanaus!