Sveikos. Ko jau ko, o obuolinio pyrago, turbūt būta ir esama kiekvienuose namuose, nes jie ne tik greitai pagaminami, bet ir laaabai skanūs. Per savo "mamos - virėjos, kepėjos karjerą", jų esu kepusi visokiausių, tad dalinuosi vienu tokiu skanučiu - lengvučiu, kuris puikiai tiks ir svečiams pavaišinti prie kavos su ledais.
Reikės:
Kiaušiniai 3 vnt.
Miltai 1 stikl.
Krakmolas 1 v.š.
Citrinos sultys 1 v.š.
Grietinė 0,5 stikl.
Vanilinis cukrus 1 a.š.
Kepimo milteliai 1 a.š.
Obuoliai 5 vnt.
Cinamonas žiupsn.
Kalendros žiupsn.
Iš produktų skirtų tešlai, užmaišome tešlą.
Obuolius nulupame, supjaustome skiltelėmis, pabarstome cinamonu ir kalendromis.
Skardą ištepame riebalais, pabarstome miltais ir dėliojame obuolius.
Užpilame tešlą, išlyginame ir vėl dėliojame obuolius.
Šauname į įkaitintą orkaitę, ir kepame kol gražiai paruduoja (patikrinti galima įsmeigus medinį pagaliuką, jei ištraukus dar prilipę tašlos – vadinasi dar turi kepti, jei ištraukus pagaliukas sausas – vadinasi iškepė.)
Pjaustome dar karštą, dedame mėgstamų ledų ir mėgaujamės.
Skanaus !
Roberta