Dar vienas receptas, kam obuoliai dar „nelipa per gerklę“
Tiesa, pakepinau kiek ilgiau, nes recepte laikas nebuvo nurodytas, tačiau optimalus kepimo laikas turėtų būti apie 20 min.
Kadangi man gavosi kiek storesni pagrindai, tai ir kepiau ilgėliau, gavosi sausainiai, nes ir pati tešla tipiška sausainiams :)
Reikės:
2 stiklinės miltų
125 g margarino
1 kiaušinis
2,5-3 šaukštai cukraus
vanilė arba vanilinis cukrus
tarkuota citrinos žievelė
1/2 citrinos
sultys
obuoliai
džemas (naudojau aviečių ir raudonųjų serbantų uogienę)
Gaminimas:
Iš visų komponentų užminkyti tešlą ir palikti šaldytuve 1 valandai.
Po to iškočioti pusės centimetro storio lakštą ir formele ar stikline išspausti skridinėlius. Jų turėtų būti lyginis skaičius. Ant vieno uždėti obuolio griežinėlį, džemo ir ant viršaus uždėti kitą skridinėlį. Kraštus gerai užspausti.
Skridinėlius sudėti į popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepti 175 C temperatūroje.
Iškepus apibarstyti miltiniu cukrumi, papuošti džemu.
Dar liko šiek tiek tešlos, tad suformavau viduriuką, kad laikytųsi uogienė ;) Tiesa, tėvukas pažiūrėjęs nusprendė, kad iškepiau, hm...na, manau, visoms šie pyragėliai – sausainiukai kelia asociacijų ;) :D
Skanaus!
Vyro namie nebuvo, tik foto grįžęs pamatė 😃
Kietesni šie 😉
Niam atrodo 😀 👍 🌷 🌷 🌷 o nėra labai kieti? turbūt trapūs?
👍
liuks😀
super 😃 😀
na, turbut vyrui patiko tokie sausainukai vien del asociaciju 😀