Obuolių pyragėliai

Obuolių pyragėliai

27. Aug 2011, 00:00

Dar vienas receptas, kam obuoliai dar „nelipa per gerklę“

 

Tiesa, pakepinau kiek ilgiau, nes recepte laikas nebuvo nurodytas, tačiau optimalus kepimo laikas turėtų būti apie 20 min.

 

Kadangi man gavosi kiek storesni pagrindai, tai ir kepiau ilgėliau, gavosi sausainiai, nes ir pati tešla tipiška sausainiams :)

 

 

Reikės:

2 stiklinės miltų

125 g margarino

1 kiaušinis

2,5-3 šaukštai cukraus

vanilė arba vanilinis cukrus

tarkuota citrinos žievelė

1/2 citrinos

sultys

obuoliai

džemas (naudojau aviečių ir raudonųjų serbantų uogienę)

 

Gaminimas:

 

Iš visų komponentų užminkyti tešlą ir palikti šaldytuve 1 valandai.

 

 

Po to iškočioti pusės centimetro storio lakštą ir formele ar stikline išspausti skridinėlius. Jų turėtų būti lyginis skaičius. Ant vieno uždėti obuolio griežinėlį, džemo ir ant viršaus uždėti kitą skridinėlį. Kraštus gerai užspausti.

 

 

Skridinėlius sudėti į popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepti 175 C temperatūroje.

 

 

Iškepus apibarstyti miltiniu cukrumi, papuošti džemu.

 

 

Dar liko šiek tiek tešlos, tad suformavau viduriuką, kad laikytųsi uogienė ;) Tiesa, tėvukas pažiūrėjęs nusprendė, kad iškepiau, hm...na, manau, visoms šie pyragėliai – sausainiukai kelia asociacijų ;) :D

 

 

 Skanaus!

 

28. Aug 2011, 10:23

Vyro namie nebuvo, tik foto grįžęs pamatė 😃
Kietesni šie 😉

27. Aug 2011, 13:25

Niam atrodo 😀 👍 🌷 🌷 🌷 o nėra labai kieti? turbūt trapūs?

27. Aug 2011, 09:13

👍

27. Aug 2011, 09:04

liuks😀

27. Aug 2011, 08:51

super 😃 😀

laurora laurora 27. Aug 2011, 00:21

na, turbut vyrui patiko tokie sausainukai vien del asociaciju 😀