Po bananinio torto užsimanėme kažko labai saldaus, tad net negalvojusi nutariau pagaminti orinių ekleriukų. Juos esu dariusi jau laaaabai seniai, dar kai su tėvukais gyvenau.
Tąsyk, pamenu, ne itin geri pavyko, o šįkart išėjo labai skanūs plikyti pyragėliai.
Plikytai tešlai reikės:
1 stiklinės vandens;
125 g margarino;
Stiklinės miltų;
Žiupsnelio druskos;
5 – 6 kiaušinių
Pagaminami maždaug 55 vidutinio dydžio eklerai.
P.S. turiu tris eklerų recepto variantus, plikytos tešlos receptas veik tas pats, tik skiriasi įdarai, bet apie tai toliau. . .
Kremui:
3 saldūs varškės sūreliai;
100 g sviesto;
0,5 indelio kondensuoto pieno.
Pagal šį gaminau šį kartą.
Kitas kremo variantas:
1 stiklinė grietinėlės;
5 kiaušinių tryniai;
½ šaukštelio vanilino;
1 šaukštelis cukraus;
200 g persikų;
200 g vynuogių;
100 g kriaušių;
1 šaukštelis želatnos;
½ stiklinės vaisių sulčių.
Šis kremas gaminamas taip: Grietinėlės, trynių, cukraus ir vanilino mišinį kaitinti vandens vonelėje, kol masė sutirštėja.
Susmulkintus vaisius pamirkyti vaisių sulčių drebučiuose ir apdėti kremą.
Plikytos tešlos gaminimas:
Puode užvirinamas vanduo su druska, sudedamas margarinas, verdama nuolat maišant, kol jis ištirpsta. Tada suberiami miltai ir plakama plakikliu, kol tešla atlimpa nuo puodo sienelių.
Puodas nuimamas nuo ugnies, įstatomas į šaltą vandenį ir nuolat plakant paeiliui mušami kiaušiniai.
PATARIMAS: jei įmušus kiaušinį palauksite 1 – 2 min. nenustojant plakti, tešla bus puresnė.
Iš tešlos ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos su šaukštu arba konditeriniu švirkštu ar maišeliu formuojami eklerai. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 – 30 min., kol dailiai parunda.
DĖMESIO: pirmąsias 20 min. neatidarykite orkaitės, antraip eklerai sukris.
Paruoškite kremą:
Sūrelius, kondensuotą pieną ir sviestą išsukite iki vientisos masės.
Pyragėlių viršų nupjaukite arba įpjaukite šoną
Ir į vidų įkrėskite kremo, uždėkite viršūnėlę.
Apibarstykite milteliniu cukrumi ir. . . gardžiuokitės! Tiks ir išrankiausiam svečiui pavaišinti, ir šeimynai pasmaguriauti.
Man patinka gaminti absoliučiai viską, tiek sladumynus, tiek pietų patiekalus ar kt 😀
labai megstu visokius kepinius su idarais ypac varske ir aguonomis😀 ir kepti patinka...
Taip Indre išvaizda tai jie negundo, maniškis pamatė sako tiek laiko darai, maniau, kad tortą kokį puoši, o čia. . . bet kai paragavo, tai per valandą jų neliko (nebereikalo sako vyrai kaip vaikai), o išėjo nemažai apie 55vnt, na dar tėvukas vyro prisidėjo tai ir sušlamštė abu 😃 Jie vos tik iškepę tai dar nebūna minkšti, truputį pastovi suminkštėja ir tada mmm 😉
Beje pamiršau prirašyti, kad tinka įdaryti ir sūriais įdarais. Ir jei jūsų šeimoj yra bent du smaližiai tai derėtų daugiau užkepti 😃
Man kaip tik patinka saldumynus gamint, ir netik juos, nes gali pasirodyt, kad tik juos tevalgom 😀 Gaminu ir pietus, bet visiem žinomi patieklai, kai užsimanau išbandau ką naujesnio. Vasara tas metas, kai galiu daryti ką mėgstu, rudenį nebebus kada išvis . . .
Ne kartą esu kepus tik su įdaru kitokiu😀Bet šiaip labai skanu😀
isvaizda nelabai kokia bet tikriausiai skanus nes atrodo labai minkstuciai😀
Aš su švirkštu konditeriniu tokius dalykus darau, bet kartais patogiau tiesiog šaukšteliu 😀
skanu,tik as idara supilu i konditerini maiseli praduriu ir ispaudziu 😉
skanumelis!😀
Pasaka 😉