Oriniai eklerai su kremu

Oriniai eklerai su kremu

28. Jul 2010, 08:00

Po bananinio torto užsimanėme kažko labai saldaus, tad net negalvojusi nutariau pagaminti orinių ekleriukų. Juos esu dariusi jau laaaabai seniai, dar kai su tėvukais gyvenau.

 

Tąsyk, pamenu, ne itin geri pavyko, o šįkart išėjo labai skanūs plikyti pyragėliai.


Plikytai tešlai reikės:

1 stiklinės vandens;

125 g margarino;

Stiklinės miltų;

Žiupsnelio druskos;

5 – 6 kiaušinių

 

Pagaminami maždaug 55 vidutinio dydžio eklerai.

 

P.S. turiu tris eklerų recepto variantus, plikytos tešlos receptas veik tas pats, tik skiriasi įdarai, bet apie tai toliau. . .

 

Kremui:

3 saldūs varškės sūreliai;

100 g sviesto;

0,5 indelio kondensuoto pieno.

 

Pagal šį gaminau šį kartą.

 

 

Kitas kremo variantas:

1 stiklinė grietinėlės;

5 kiaušinių tryniai;

½ šaukštelio vanilino;

1 šaukštelis cukraus;

200 g persikų;

200 g vynuogių;

100 g kriaušių;

1 šaukštelis želatnos;

½ stiklinės vaisių sulčių.

 

Šis kremas gaminamas taip: Grietinėlės, trynių, cukraus ir vanilino mišinį kaitinti vandens vonelėje, kol masė sutirštėja.

 

Susmulkintus vaisius pamirkyti vaisių sulčių drebučiuose ir apdėti kremą.

 

Plikytos tešlos gaminimas:

Puode užvirinamas vanduo su druska, sudedamas margarinas, verdama nuolat maišant, kol jis ištirpsta. Tada suberiami miltai ir plakama plakikliu, kol tešla atlimpa nuo puodo sienelių.

 

Puodas nuimamas nuo ugnies, įstatomas į šaltą vandenį ir nuolat plakant paeiliui mušami kiaušiniai.

 

 

PATARIMAS: jei įmušus kiaušinį palauksite 1 – 2 min. nenustojant plakti, tešla bus puresnė.

 

 

Iš tešlos ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos su šaukštu arba konditeriniu švirkštu ar maišeliu formuojami eklerai. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 – 30 min., kol dailiai parunda.

 

 

DĖMESIO: pirmąsias 20 min. neatidarykite orkaitės, antraip eklerai sukris.

 

 

 

Paruoškite kremą:

Sūrelius, kondensuotą pieną ir sviestą išsukite iki vientisos masės.

 

 

Pyragėlių viršų nupjaukite arba įpjaukite šoną

 

 

Ir į vidų įkrėskite kremo, uždėkite viršūnėlę.

 

 

Apibarstykite milteliniu cukrumi ir. . . gardžiuokitės! Tiks ir išrankiausiam svečiui pavaišinti, ir šeimynai pasmaguriauti.

 

 

28. Jul 2010, 13:30

Man patinka gaminti absoliučiai viską, tiek sladumynus, tiek pietų patiekalus ar kt 😀

28. Jul 2010, 13:18

labai megstu visokius kepinius su idarais ypac varske ir aguonomis😀 ir kepti patinka...

28. Jul 2010, 12:53

Taip Indre išvaizda tai jie negundo, maniškis pamatė sako tiek laiko darai, maniau, kad tortą kokį puoši, o čia. . . bet kai paragavo, tai per valandą jų neliko (nebereikalo sako vyrai kaip vaikai), o išėjo nemažai apie 55vnt, na dar tėvukas vyro prisidėjo tai ir sušlamštė abu 😃 Jie vos tik iškepę tai dar nebūna minkšti, truputį pastovi suminkštėja ir tada mmm 😉

Beje pamiršau prirašyti, kad tinka įdaryti ir sūriais įdarais. Ir jei jūsų šeimoj yra bent du smaližiai tai derėtų daugiau užkepti 😃

Man kaip tik patinka saldumynus gamint, ir netik juos, nes gali pasirodyt, kad tik juos tevalgom 😀 Gaminu ir pietus, bet visiem žinomi patieklai, kai užsimanau išbandau ką naujesnio. Vasara tas metas, kai galiu daryti ką mėgstu, rudenį nebebus kada išvis . . .

28. Jul 2010, 12:16

Ne kartą esu kepus tik su įdaru kitokiu😀Bet šiaip labai skanu😀

28. Jul 2010, 11:27

isvaizda nelabai kokia bet tikriausiai skanus nes atrodo labai minkstuciai😀

28. Jul 2010, 10:06

Aš su švirkštu konditeriniu tokius dalykus darau, bet kartais patogiau tiesiog šaukšteliu 😀

28. Jul 2010, 09:28

skanu,tik as idara supilu i konditerini maiseli praduriu ir ispaudziu 😉

28. Jul 2010, 08:07

skanumelis!😀

28. Jul 2010, 08:02

Pasaka 😉