Kotletai - patiekalas, kuriuo, atrodo, jau nieko nenustebinsi. Bet šį kartą, išbandžiusi naują ruošimo būdą, pati likau apžavėta, nes skonis priminė senus laikus, kai tokių kotletų galėdavai paragauti mokyklos valgykloje.
Mums reikėjo:
- faršo,
- virtų ryžių (man labai tiko vakarykščiai, kurių nesuvalgėme per vakarienę),
- kelių morkų,
- svogūno,
- prieskonių,
- 1 vnt. kiaušinių,
- sultinio.
Sutarkuojam morkas, supjaustome svogūną. Dalį morkų pakepiname su svogūnais ant sviesto. Pasiruošiame faršą, dedame prieskonių, išminkome, suberiame ryžius, įmušame kiaušinį. Supilame šiek tiek atvėsusias morkas su svogūnais į faršą ir viską gerai išminkome.
Į kepimo indą supilame likusias tarkuotas morkas, ant jų dedame iš faršo suformuotus kotletukus. Pasiruošiam sultinį su virintu vandeniu ir supilame į kepimo indą, kad apsemtų kotletus iki pusės. Uždengiame dangčiu arba folija ir kepame orkaitėje 45 min. 180 l. temperatūroje.
Kadangi norėjau, kad būtų padažo, tai pasiruošiau miltų, kečupo ir vandens masę, kurią supyliau į kepimo indą ir patroškinau dar 10 minučių.
Patiekiant garnyrui labai tiko burokėlių su pupelėmis salotos. Skanaus!
Blogietė
rytoj bus isbandyta ! aciu uz ideja 😀
o mano kukuliukai jau troskinasi😀😀😀 😛😛😛😛😛
👍
😛 😛 😛kaip skanu
oj tikrai kaip vaikistes laikais,mano mociute panasiai dare orkaiteje😀 🌷
net seile nutyso 😀
mmmm kaip skaniai atrodo 😀
mmm,kaip tik turiu farso,,,gaminsiu!!😀😀