Orkaitėje troškinti kotletukai

Orkaitėje troškinti kotletukai

22. Jan 2012, 00:00 blogietee blogietee

 

Kotletai - patiekalas, kuriuo, atrodo, jau nieko nenustebinsi. Bet šį kartą, išbandžiusi naują ruošimo būdą, pati likau apžavėta, nes skonis priminė senus laikus, kai tokių kotletų galėdavai paragauti mokyklos valgykloje.

 

Mums reikėjo:

- faršo,

- virtų ryžių (man labai tiko vakarykščiai, kurių nesuvalgėme per vakarienę),

- kelių morkų,

- svogūno,

- prieskonių,

- 1 vnt. kiaušinių,

- sultinio.

 

Sutarkuojam morkas, supjaustome svogūną. Dalį morkų pakepiname su svogūnais ant sviesto. Pasiruošiame faršą, dedame prieskonių, išminkome, suberiame ryžius, įmušame kiaušinį. Supilame šiek tiek atvėsusias morkas su svogūnais į faršą ir viską gerai išminkome.

 

Į kepimo indą supilame likusias tarkuotas morkas, ant jų dedame iš faršo suformuotus kotletukus. Pasiruošiam sultinį su virintu vandeniu ir supilame į kepimo indą, kad apsemtų kotletus iki pusės. Uždengiame dangčiu arba folija ir kepame orkaitėje 45 min. 180 l. temperatūroje.

Kadangi norėjau, kad būtų padažo, tai pasiruošiau miltų, kečupo ir vandens masę, kurią supyliau į kepimo indą ir patroškinau dar 10 minučių.

Patiekiant garnyrui labai tiko burokėlių su pupelėmis salotos. Skanaus! 

 

Blogietė

 

22. Jan 2012, 15:51

rytoj bus isbandyta ! aciu uz ideja 😀

22. Jan 2012, 15:18

o mano kukuliukai jau troskinasi😀😀😀 😛😛😛😛😛

22. Jan 2012, 14:52

👍

rugpjutis rugpjutis 22. Jan 2012, 13:17

😛 😛 😛kaip skanu

22. Jan 2012, 12:01

oj tikrai kaip vaikistes laikais,mano mociute panasiai dare orkaiteje😀 🌷

22. Jan 2012, 10:51

net seile nutyso 😀

22. Jan 2012, 09:37

mmmm kaip skaniai atrodo 😀

22. Jan 2012, 00:20

mmm,kaip tik turiu farso,,,gaminsiu!!😀😀