Padailinti kūno linijas galima valgant...mėsą

Padailinti kūno linijas galima valgant...mėsą

21. Nov 2016, 06:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Norint numesti svorio ar išlaikyti vasarą padailintas kūno linijas, nebūtina save kamuoti drastiškomis dietomis. Tereikia pasidomėti naudingomis jau vartojamo maisto savybėmis ir toliau rinktis mėgstamus produktus.

Vienas iš dažniausiai pasitaikančių stereotipų, kad norint palaikyti dailias kūno linijas yra būtina sportuoti, tačiau iš tikrųjų net nedidelis pokytis maisto racione gali padėti laimėti daugiau nei 70% lieknėjimo kovos.

Mėsos atsisakyti nereikia

„Dažnas skundas – laikantis dietos reikia atsisakyti mėsos. Visiškai nėra būtina imtis priemonių dėl kurių vėliau juntamas silpnumas. Nenorintiems atsisakyti minkštos, sultingos mėsos, rekomenduoju – kalakutieną, kuri yra pati sveikiausia paukštiena. Ši, mažai cholesterolio turinti, mėsa ypač tinka dietai ir norinčių sveikai gyventi mitybai“, - pataria mėsos technologijų ekspertė Rasa Dapkevičienė.

Renkantis kalakutieną, galima patenkinti mėsos poreikį ir kartu sumažinti sočiųjų riebalų bei cholesterolio kiekį maiste, nesijaudinant, kad suvartojama per daug mėsos. Pavyzdžiui, norėdami sudeginti gautas kalorijas suvalgius 100 g kalakutienos filė reikia pusę valandos vaikščioti, norint sudeginti kalorijas, gautas suvalgius 100 g kiaulienos karbonado, tą patį laiką būtina intensyviai bėgioti.

Geriausia dietinė mėsa yra filė

Neretai pasitaikanti mitybos klaida, kuomet siekiama praturtinti patiekalų skonį beriant visur druską. Ji skatina įsidėti į lėkštę dar daugiau maisto, o žmonės, tai supainioja su alkio jausmu.

„Žinoma, kad pati geriausia dietinė mėsa yra filė. Kalakutienos krūtinėlę galima ruošti įvairiausiais būdais: kepti, troškinti, rūkyti, virti, derinti su vaisiais ir daržovėmis, pagardinti bruknių, spanguolių ir pačiais įvairiausiais padažais“, - sako R. Dapkevičienė.

Nutukusių moterų Lietuvoje yra daugiau nei vyrų (atitinkamai 18 proc. ir 11 proc.), tačiau vyrų daugiau nei moterų turi antsvorio. Kas šešto 15-24 m. amžiaus vaikino ir kas penkioliktos merginos kūno svoris yra per didelis, o sulaukus 25-34 m. amžiaus tokie tampa kas antras vyras ir kas ketvirta moteris.

yahinteeel yahinteeel 04. Nov 2023, 07:25

Liekninančios tabletės - https://tonzes.com/slimlt.htm mano pazistama numete 11 kg per tris savaites.. rezultatai ispudingi.