Panakota su avietėmis

Panakota su avietėmis

09. Sep 2010, 00:00

Jei norite lengvo, burnoje tirpstančio deserto, siūlau pasigaminti štai tokį gardumyną. Puikiai tiks, gražiai paserviruotas ir šventiniams stalui svečiams pavaišinti.

 

Reikės:

250 ml grietinėlės;

250 ml natūralaus jogurto (naudojau „Dobilas“ jogurtą su braškėmis);

2 šaukštai miltelinio cukraus;

2 lapeliai želatinos (arba birios želatinos);

Pusė vanilės lazdelės (arba birios vanilės);

Pusė stiklinės aviečių (arba braškių, žemuogių).

 

Gaminimas:


Grietinėlę supilti į nedidelį puodelį, suberti miltelinį cukrų, įmesti išvalytą vanilės lazdelę (arba įberti vanilinio cukraus), ir kaitinti ant nedidelės ugnies, kol sušils, bet neužvirs!

 

Želatiną išbrinkyti ir supilti į grietinėlę, maišyti, kol visiškai ištirps.

 

Į masę įmaišyti jogurtą, desertą išpilstyti į apvalias formeles (arba kitokias) ir per naktį palikti šaldytuve.

Prieš tiekiant pasiruošti uogas, pertrinti su cukrumi iki vientisos masės.

 

Prieš tiekinat panakotą išimti iš indelių, dėti į lėkštes, šalia uogų tyrės.

Estetiška puošti šokolado juostele arba tarkuotu šokoladu.

 

Skanaus Jums ir Jūsų svečiui!

 

09. Sep 2010, 12:38

Įtariu kad gaivu ir skanu😀Liuks😀

09. Sep 2010, 10:58

Jau per daug vyrą papratinau, tai db jei nk nėr saldaus padaryta priekaištauja 😀

09. Sep 2010, 10:54

vaizdelis apetitnai atrodo😀

09. Sep 2010, 10:35

pasaka, jau seilė tysta😀

09. Sep 2010, 10:11

Gardžiai atrodo 😀 Lepini tu savo šeimyną Robertėle 😀

09. Sep 2010, 09:55

Super receptėlis ir aš būtinai pasigaminsiu

09. Sep 2010, 09:30

kaip skaniai atrodo 😉 megstu labai tokius visokius zeliukus 😀