Jei norite lengvo, burnoje tirpstančio deserto, siūlau pasigaminti štai tokį gardumyną. Puikiai tiks, gražiai paserviruotas ir šventiniams stalui svečiams pavaišinti.
Reikės:
250 ml grietinėlės;
250 ml natūralaus jogurto (naudojau „Dobilas“ jogurtą su braškėmis);
2 šaukštai miltelinio cukraus;
2 lapeliai želatinos (arba birios želatinos);
Pusė vanilės lazdelės (arba birios vanilės);
Pusė stiklinės aviečių (arba braškių, žemuogių).
Gaminimas:
Grietinėlę supilti į nedidelį puodelį, suberti miltelinį cukrų, įmesti išvalytą vanilės lazdelę (arba įberti vanilinio cukraus), ir kaitinti ant nedidelės ugnies, kol sušils, bet neužvirs!
Želatiną išbrinkyti ir supilti į grietinėlę, maišyti, kol visiškai ištirps.
Į masę įmaišyti jogurtą, desertą išpilstyti į apvalias formeles (arba kitokias) ir per naktį palikti šaldytuve.
Prieš tiekiant pasiruošti uogas, pertrinti su cukrumi iki vientisos masės.
Prieš tiekinat panakotą išimti iš indelių, dėti į lėkštes, šalia uogų tyrės.
Estetiška puošti šokolado juostele arba tarkuotu šokoladu.
Skanaus Jums ir Jūsų svečiui!
Įtariu kad gaivu ir skanu😀Liuks😀
Jau per daug vyrą papratinau, tai db jei nk nėr saldaus padaryta priekaištauja 😀
vaizdelis apetitnai atrodo😀
pasaka, jau seilė tysta😀
Gardžiai atrodo 😀 Lepini tu savo šeimyną Robertėle 😀
Super receptėlis ir aš būtinai pasigaminsiu
kaip skaniai atrodo 😉 megstu labai tokius visokius zeliukus 😀