Paprasto kibirėlio istorija

Paprasto kibirėlio istorija

10. May 2018, 22:09 Deivės Mama Deivės Mama

Atostogaujame vienoje iš Graikijos salų. Tik šįkart aš ne apie lankytinas vietas ir keliavimo įspūdžius, o apie vieno paprasto kibirėlio istoriją.

Jai atsirasti ir papasakoti motyvų šovė į galvą tada, kai pirmosiomis atostogų saloje viešėjimo dienomis vyras užsuko į vietinį prekybos centrą ir nupirko kibirėlį graikiško jogurto. Po to žingsniuodami į pajūrį susivokėme į lagaminą neįsidėję smėlio žaislų. Pakeliui prekyvietėje žvilgterėjome į smėlio žaislų rinkinių kainas. 8 €. Pagalvojusi, kad daugoka (nors, iš tiesų, net nenutuokiu tokių žaislų kainos Lietuvoje, nes vis kas nors žaislų padovanoja), nieko nenupirkau ir tą pačią akimirką sugalvojau, kad kibirėlis smėliui bus vos tik suvalgius graikišką jogurtą.

Šaukštais jogurtą iš kibirėlio skaniai kabinome visi. Ir Lietuvoje mėgstame graikišką jogurtą. Valgome užkąsdami bananu ir visada rytais tokiu jogurtu skaniname garpuodyje vandenyje išvirtą avižų grūdų košę.  

Graikijoje graikiškojo jogurto kibirėlio išorinėje pusėje pastebėjau graikiškais raštmenimis užrašytą receptą, bet įskaityti nesugebėjau, tik supratau, kad receptas nesudėtingas. Kai vėliau vietinėje tavernoje mums patiekė užsisakytą tzatziki, supratau, kad tai šio recepto paslaptį skleidė tas jogurto kibirėlis. O receptas banalus: graikiškas jogurtas, sutarkuoti ar smulkiai pjaustyti nusunkti švieži agurkai, česnakas, druska ir pipirai. Šį užtepą galima tepti ant mėgstamos duonos. Taip pat šį patiekalą tinka valgyti su karštomis bulvėmis. Į pita gyras (graikiškus kebabus) taip pat dedamas šis skanus padažas.

20180510220709-48755.jpg

Tęsiant kulinarines graikiško jogurto ypatybes, norėčiau paminėti, kad pusryčiaudami savo viešbučio restorane atradome dar keletą jogurto ir kitų produktų derinių: jogurtas pagardintas medumi ir jogurtas aplietas juodųjų serbentų užpilu (manau, tie juodieji serbentai  prieš tai užpilami cukrumi ir palaikomi, kad atsirastų sulčių). Tiesa, graikiško jogurto graikijoje konsistencija tokia puri, standi, kad net sunku jogurto įkrėsti į indelį.

Na, o pabaigai dalinuosi įrodymais kaip ištuštintas graikiško jogurto kibirėlis tapo gera alternatyva smėlio, akmenų ir lego detalių laikymo kibirėliui. Beje, kibirėlyje maudosi katinukas iš Mamyčių klubo organizuotame konkurse laimėto Lego duplo rinkinio. Tos Lego figūrėlės tokios nepretenzingos vietos užimamumo atžvilgiu, kad aš jau seniai praktikuoju jų įsidėjimą į drabužių ar lagamino kišenes.

20180510220804-92090.jpg

20180510220900-36318.jpg

floryte floryte 15. May 2018, 23:08

Praktiškas kibirėlis👍😉

Gintarep Gintarep 12. May 2018, 16:16

👍🌷

jaldija jaldija 12. May 2018, 00:10

👍😀🌷

bartas bartas 11. May 2018, 19:26

👍