Pasitikime pavasarį sveikesnės!!! 5 sveikatos patarimai

Pasitikime pavasarį sveikesnės!!! 5 sveikatos patarimai

20. Feb 2014, 09:31 InetaBu InetaBu

Pavasaris artėja, orai šyla, saulutė vis labiau šildo mūsų nosytes ir veidukus. Tačiau belaukiant ir džiaugiantis spurdančia širdimi kartais ima ir pagauna peršalimas, varva nosys, užklumpa kosulys ar tiesiog jaučiame jėgų stygių. Tad kaip sau padėti šiuo pereinamuoju laikotarpiu? Pasitelkime gamtos žinias ir natūralius būdus.

Pirmiausia, stiprinkime imunitetą kuo natūralesniais būdais: miegokime išvėdintame kambaryje, ne per šiltai, prauskimės drungnu vandeniu, daugiau laiko praleiskime lauke, kvėpuokime grynu oru.  Taip pat, kasdienis medaus ir cinamono vartojimas labai stiprina imunitetą, didina gyvybingumą ir lankstumą, tad drąsiai naudokime šį gėrį.

Susilpnėjus imunitetui taip pat padės gvazdikėlio prieskonis. Pasiruoškime tokį gėrimą: 1 arbatinį šaukštelį užplikykite stikline verdančio vandens, palaikykite 2  valandas, nukoškite. Atvėsus įdėkite 2 šaukštus medaus ir gerkite po pusę stiklinės 2-3 per dieną likus 30 minučių iki valgio.

Jei atrodo, kad jau nuo ryto neturime jėgų, organizmo tonusą puikiai padidinti padės dažniau vartojamas prieskonis kardamonas. Berkite į ruošiamus patiekalus, jogurtą, arbatą ir pajusite grįžtančias jėgas. Tonusui pakelti galime naudoti ir šį receptą: lygiomis dalimis sumaišykime juodųjų pipirų miltelius su tiek pat cukraus. Pusę arbatinio šaukštelio šio mišinio ištirpinkite stiklinėje pieno ir išgerkite.

Jei suskaudo gerklę, ją patartina skalauti bazilikų nuoviru, taip pat veiksmingai veikia tirpalas iš pusės arbatinio šaukštelio ciberžolės ir pusės arbatinio šaukštelio druskos, sumaišytų su karštu vandeniu. Skalaukite gerklę kelis kartus per dieną.

Jei užklupo sloga, kuri mus kartais ir ilgai pakankina, pasigaminkite tokį tirpalą: sumaišykite pusę arbatinio šaukštelio sauso imbiero, ketvirtadalį arbatinio šaukštelio gvazdikėlių tiek pat cinamono, užpilkite puse litro karšto vandens. Palaikykite termose 30 minučių, atvėsinkite, perkoškite, gerkite 3-5 kartus per dieną.  Taip pat, slogą galite sumažinti ir ją nugalėti daugiau naudodami aitriosios paprikos, tad šiuo metu, jos dažniau įberkite į ruošiamus patiekalus.

O dabar apie kosulį. Kosulį padės įveikti čiobrelių nuoviras, pagamintas iš keturių arbatinių šaukštelių čiobrelio ir karšto vandens. Pakaitinkite 30 minučių, ataušinkite ir gerkite 3-5 kartus per dieną. Jei įdėsite medaus, šiuo nuoviru galite įtrinti krūtinę, tai palengvins atsikosėjimą. Visiems puikiai pažįstama arbata iš 1 valgomojo šaukšto supjaustyto imbiero, karšto vandens ir medaus puikiai padės kovoti su kosuliu. Galite pasigaminti mišinuką iš pusės arbatinio šaukštelio sauso imbiero, tiek pat ciberžolės ir šaukšto medaus ir vartoti 1-2 kartus per dieną. O profilaktikai ir efektyviam kosulio mažinimo būdui galite pasinaudoti šiuo patarimu: vieną šaukštelį maltų juodųjų pipirų sumaišykite su stikline medaus ir vartokite po vieną arbatinį šaukštelį. Natūralu, efektyvu ir sveika.

Linkiu visiems kuo sveikesnio pavasario laukimo.