Paskutinė mezgimo pamoka: šalikas vaikučiui

Paskutinė mezgimo pamoka: šalikas vaikučiui

30. Nov 2015, 13:38 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Penkias savaites miklinome rankeles ir kartu su Laima Nerevičiene, "GusTėja Craft" - www.facebook.com/gusteja.craft įkūrėja, mokėmės megzti vaikišką komplektą.

20151022094910-66685.jpg

1 pamoka: "Priemonės ir akių uždėjimas"

2 mezgimo pamoką rasite čia "Gerų ir išvirkščių akių mezgimas"

3 mezgimo pamoka: "Kepurės siaurinimas"

4 mezgimo pamoka: "Auselių mezgimas ir apdaila"

Siūlais ir mezgimo priemonėms apsirūpinome iš elektroninės parduotuvės (ir ne tik) "Midara" - www.midara.lt

20151023110516-27890.jpg

 

5 pamoka - šalikėlio mezgimas

Užsidedame ant virbalo 4 akis. Išmezgame gerosiomis akimis, tada apsukame mezginį ir vėl mezgame visas akis gerosiomis, taip gausis ripso raštas.

20151130143335-73829.jpg

1. Kas ketvirtoje eilėje pridedame po 1 akį dešinėje pusėje. Tai yra mezgam taip: pirma akis nukeliame ant dešinio virbalo (pirmoji eilutės akis visada perkeliama tik) tada darome užmetimą ant virbalo, o likusias tris akis išmezgame gerosiomis akimis.

2. Apsukame mezginį ir visas akis vėl išmezgame geromis akimis, užmestą akį išmezgame persukta akimi, kabiname tolimesnį siūlą kad akis būtų persisukus ir neatsirastų skylutė.

3. Matome kad platėja į dešinę pusę. Platiname iki norimo dydžio, šiuo atveju dariau iki 25 akių, tada tokiu pačiu principu dešinėje pusėje siauriname sumezgant po 1 akį kas katvirtoje eilėje iki kol liks 4 akys (t.y. pirmą nukeliam ant dešiniojo virbalo, dvi akis sumezgame į vieną ir likusias išmezgame įprastai). Likusias akis sumezgame (dvi akys sumegztos, tada išmegztą akį nuo dešionio virbalo gražiname ant kairiojo ir vėl sumezgame dvi akis, tada vel nukeliam akį atgal ant kairiojo virbalo ir vėl sumezgam.

4. Šalikėlis baigtas, paslepiam visus siūlų galiukus, galim padekoruoti. Mezgant galit įjungti fantaziją ir su spalvomis žaisti kaip tik norisi.

O dabar, kai pamokos baigtos, laukiame jūsų darbų ir atsiliepimų, kaip sekėsi!

Ekspertai
01. Dec 2015, 23:54

Na ką, pagaliau šiaip ne taip užbaigiau, iš trečio karto 😃 Burbuliukų pas mane daugiau, nes mezgiau didesnei, mano pupai tuoj metukai tai pagal pamokas jau mažoka gautųsi 😀 tai pirmą kartą ardžiau visą nes per daug akių vistik uždėjau ir tą supratau tik numezgus visą (galutinis variantas su 56 akim), antrą kartą - ardžiau viršų, buvo per ilga ir smuko ant akyčių, na o trečias kartas pagaliau tiko 😀 Nesigavo auselės taip kaip šių pamokų autorės, nors atrodo dariau identiškai kaip aprašyta, bet uždėjus kepurytę jos pasitempia ir jų beveik nesimato tai taip ir palikau 😀 Dabar noriu lygiai tokią pačią numezgti savo didžiajai panelei (6 metukai su puse), klausimas kaip pasiskaičiuoti kiek uždėti akių? Dar nepradėjau šalikėlio, bet įveikus kepurę manau su šaliku bus paprasčiau 😀 Na o apibendrinus labai patiko tokio tipo pamokos, labai labai norėtųsi daugiau mezginių aprašymų, kad ir pvz liemenės, raštas galėtų nebūti sudėtingas, įterpti kokią pynutė ar pan. ☺