Paskutinė projekto "Iššūkiai poroms" užduotis!

Paskutinė projekto "Iššūkiai poroms" užduotis!

04. Dec 2015, 12:23 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Net jei jūsų manymu santykiai su vyru yra tobuli, būtina juos toliau puoselėti! Ne vieną savaitę su santykių psichologu Mykolu Trunce www.tobulinu.lt kalbame, patariame ir dalinamės idėjomis, užduotimis, kaip išlaikyti laimingą ir darnią santuoką. 

Ačiū visoms, kurios nepamiršta ir dalinasi savo patyrimais - jie svarbūs kiekvienai iš mūsų, nes pavyzdys, geriausia pamoka. 

Šįkart skelbiame paskutinę užduotį - lauksime jos rezultatų ir viso projekto apibendrinimo. Atviro ir tiesaus - ką davė jums šie patarimai, kokių tikėjotės ir ką gavote. Turite minčių naujiems "iššūkiams"? Parašykite!

Santykių psichologas M.Truncė:

"Savo seminare poroms siūlau dalyviams pokalbio metu ir po atkreipti dėmesį į jausmą, kuris kyla pokalbio metu ir lieka po pokalbio. Jei norisi dar pabūti - reiškia su manimi bendravo tinkamai. Jei norisi pasišalinti - reiškia, kad su manimi bendravo netinkamai. Analogiškai ir su sutuoktiniu. Jei matote, kad jis vis dar "sukinėjasi" aplink - reiškia jūs bendravote su juo tinkamai. Jei sutuoktinis nori kuo greičiau pasišalinti, neva jam atsirado svarbių reikalų - reiškia jūs bendravote su juo netinkamai. 

Užduotis dalyvėms - suskaičiuoti, kiek kartų po bendravimo su sutuoktiniu jos:

  1. Norėjo dar bendrauti su sutuoktiniu;

  2. Norėjo pasišalinti;

  3. Sutuoktinis norėjo su Jumis dar pabendrauti;

  4. Sutuoktinis norėjo pasišalinti;

Kas, jūsų nuomone, bendraujant padeda stiprinti emocinį ryšį, o kas sukelia emocinį atstūmimą?"

Sėkmės!