Patarimai, kaip saugoti ir gydyti šeimą nuo virusų žiemą

Patarimai, kaip saugoti ir gydyti šeimą nuo virusų žiemą

08. Jan 2019, 06:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Ir ko tik mes, mamos, nedarome, kad šeima būtų sveika ir apsisaugotų nuo siaučiančių virusų... Žinoma, kai rimtai susergame, turbūt neišvengiamai klausome gydytojo patarimų ir vartojame paskirtus vaistus. Bet jei yra bent menkiausia galimybė pasveikti, pritaikius liaudies medicios patarimus, kodėl gi jais nepasinaudojus?! Juolab, jog pačios mamos tai išbandė ir dalinasi puikiais patarimais.

20180205112149-18371.jpg

Jūsų patarimai, kaip gydytis peršalimo sezonu:  

  • Garų vonelės, kojų šildymas sūriame vandenyje, druska ant kaklo, visi šie būdai daug kartų išbandyti ir labai gerai padedantys :) Dar svarbiausia plauti rankas, neliesti veido, akių, nosies, burnos srities nešvariomis rankomis, kad nepatektų bakterjos, kartais praskalauti nosį, gerklę su druskyte ir vuolia :) 
  • Arbata, vitaminas C.
  • Turim užsišaldę aviečių, tai suaugusieji šeimos nariai vos pajutę pirmus negalavimo simptomus, su arbata užkandžiaujam aviečių kartu su tarkuota citrinos žievele. Nuima akimikirksniu, svarbu pačioj pradžioj, tada padėda 100%. O mažajam visą šaltajį sezoną darau trintus kokteilius (smoothie) su špinatais avietėm bananais kiviais mandarinų spaustom sultym, kad gautų reikiamų vitaminų  
  • Kol nėra temperatūros - kojyčių kaitinimas su druska, gerklytės skausmui - šilta druskytė ant kakliuko, kosuliui - garinimas ir PIEŠIMAS JODO tirpalu. Kaip vaikui patinka nupiešti įvairūs personažai ant nugarytės, krūtinytės ir padukų!!!! Daug, daug, daug arbatyčių!
  • Stengiamės nesusirgti. Dažnai vėdiname kambarius. Žiūrime, kad rūbai ir avalynė atitiktų sezoną. Geriame daug arbatų su citrina ir medumi. Taip pat stipriname imuniteta papildais.
  • Karštos bulvės ant kaklo kompresiuką darau, jei gerklę vaikui skauda. Kojas kaitinu su druska. Kvėpuoja garais :) ir kas geriausia - geria čiobrelių, liepukų, ramunėlių arbatas.
  • Jei tik kimba kokia bacila, garinam eukaliptą, jei rimčiau, tai darau košeles (imbieras, medus, citrina) ir po mažą šaukšteli keliskart dienoje, daug arbatų ir išsisukam be vaistų:))
  • Karštos druskos kompresai, kojų kaitinimas, kojų padus ir alkūnes tepti jodu, apsimauti vilnones kojines ir gultis po anklode su puodeliu karštos čiobrelių arbatos, valgyti medaus, pasveikimas garantuotas.
  • O mes bandom apsiginti nuo gripo kaip nuo kokio velnio :D Apsistatome namus česnako skiltelėmis ir po kaklu pasikabiname česnako "karolius". Dar gerai išvediname kambarius, o grindis plauname į kibirą įlašinę kelis lašus arbatmedžio aliejaus, dažnai plauname rankas.

 20180205112348-50806.jpg

  • Vaikiukui dedu truputį medaus į arbatą. Sau į pieną. Garinu eterinius aliejus. Plaunam visada rankas. Beje, į skystą muilą irgi įlašinau eukalipto aliejaus. Gal ne visai močiutiški metodai. Bet kažkaip taip.
  • Nuo slogytės turime „Baubuko” aliejaus mišinuką. Taip pat naudojam arbatmedžio aliejų, užlašinam ant rūbų, kai serga, taip pat profilaktiškai retkarčiais, kad nesirgtų. Naudojam Aloe vera heath losion, tepame padukus, o kai būna didesnis kosulys, kvėpuoja su lašeliu aloe vera heath losion. Esant kosuliui padeda kakavos sviestas, ištirpintas šiltame piene. Mūsų tokie būdai, taip gydomės visa šeima.

 BŪKITE SVEIKI!