1. Sugalvokite gimtadienio šventės temą – bus lengviau atrinkti patiekalus (pagal spalvą, formą ar paruošimo būdą) šventiniam valgiaraščiui.
2. Pageidaujamą patiekalų spalvingumą išgaukite naudodamos natūralius atitinkamos spalvos produktus. Jei nepavyksta, geriau atsisakykite tos spalvos idėjos.
3. Nesirinkite labai įvairių savo sudėtimi ar paruošimo būdu patiekalų ir užkandžių – mažieji pilvukai sunkiai pakels komplikuotą maisto virškinimą.
4. Nepadauginkite užkandžių, kad nereikėtų išmesti. Vaikai daug dėmesio skiria žaidimams ir bendravimui. Pasiruoškite linksmų maišelių „vaišėms į namus".
5. Įvertinkite vaikų amžių – teks ruošti įvairesnių užkandžių, jei šventėje dalyvaus svečiai nuo 2−3 m. iki 14 m. amžiaus.
6. Nepamirškite ir tėvelių, nepraleiskite progos juos pradžiuginti – paruoškite vieną savo gerai „įvaldytą" patiekalą ar negausių įvairove „firminių" užkandžių padėklą.
7. Šventę planuokite tokiu laiku, kad spėtumėte šviežiai paruošti sumanytas vaišes.
8. Dar niekuomet neruoštus patiekalus išbandykite iš anksto – išvengsite netikėtumų ir streso.
9. Puošdami šventinį tortą įvertinkite tai, kad mažieji svečiai būtinai ragaus ir papuošimus, todėl nenaudokite papuošimų su sintetiniais priedais ir dideliu cukraus kiekiu.
10. Pasiruoškite smagių spausdinukų užkandžių pavadinimams ar šiaip linksmoms frazėms parašyti.
Patarimai, maistas ir dekoras – „365 EVENTUS" | Event & food styling
Labai laiku šie patarimai 😉
Super! Atrodo labai naudingi patarimai :-)