Norėčiau pristati picą, kurios pagalba nusikelsime į prosenėlės laikus t.y. į 19 amžių...taip, taip, mes nusikelsime į 1890 metus, kuomet mano senelę mokė virtuvės gudrybių jos senelė.
Tad mums reikės su lupina išvirtų apie 8 bulvių
Bulves reikės sugrūsti ir į gautą masę suberti truputį kepimo miltelių ir druskos.
Įmušti du kiaušinius, supilti stiklinę miltų ir minkyti.
Minkyti tol, kol nelips prie rankų, vis papildomai įberiant miltų.
Vėliau vaikas iškočiojo reikiamo storio blynus - picos pagrindus.
Šie pagrindai tinkami ir tradicinei, ir perlenktai picai formuoti.
Ant pagrindo dėjome, kaip aš sakau, tą, kas buvo likę nuo pusryčių.
Pirmas varijantas:
mėtos lapeliai (nuo palangės), dešrelės ritinėliai, tarkuotas sūris, sviesto gabalėlis
Antrasis varijantas:
pomidorų padažas, smulkiai pjaustyti rauginti agurkai, smulkiai pjaustytas svogūno grėžinėlis, tarkuotas sūris ir sviesto nemažas gabaliukas.
Trečiasis varijantas:
Birutė sugalvojo, įgvendino, sakė skanu, bet man paliko pabaigti, o iš manęs pasiėmė manają.
Birutė į šią picą dėjo pusę banano, supjaustyto grėžinėliais, aplaistė medumi su cinamonu.
Skonis gavosi labai įdomus. Žinoma maniau bus blogiau, bet verta dėmesio, ypač kai atšalo.
Ketvirtasis varijantas buvo su šamu.
Ši mums visiems labai patiko.
Reikėjo virto ir vėliau apkepto šamo, griežinėlio smulkiai pjaustyto svogūno, citrinos sultimis apšlakstyti, įlašinti pomidorų padažo, apibarstyti tarkuotu sūriu
Visas užlenkiame (teko kai kurias pataisyti po vaiko lenkimo, kad įdėtas sviestelis neišbėgtų, nes kuo daugiau sviestelio įdedame- tuo daugiau būna skanaus skysčio) ir dedame iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę (močiutė kepdavo pečiuje, bet deja aš šio gėrio neturiu), orkaitės skarda prieš tai pabarstoma miltais.
Kepame 13-15 min.
Valgome vieną
arba užpiltą pomidorų padažu su džiovintais iš daržo lobiais (raudonėlis, čiobrelis, petražolė).