Pica su kremu ir braškėm.

Pica su kremu ir braškėm.

18. Apr 2014, 10:51
Vą kokia netradiciška pica kepėm :D niekas net nepatikės kad čia pica, bet taip jau yra. Buvo skanu, bet kitą kartą rinkčiausi kitokia tešlą, kažkaip netiko man čia.
  • Margarinas vilnius kepiniams 30 g.
  •  Miltų 150 g.
  • Vandens 30 ml 
  • Sodos 0,5 arbat. šaukštel. 
  • Alyvuogių aliejaus 0,5 valg. šaukšt. 
  • Grietinės 65 g.
  • Kremo
  • Braškių

1.Ant nedidelės ugnies ištirpinkite margariną.

2. Išsijokite miltus.

3. Kol vėsta margarinas, sodą sumaišykite su grietine.

4. Į miltus įpilkite sumaišytą grietinę, aliejų ir atvėsusį margariną.

5. Viską gerai išmaišykite. Supilkite vandenį, dar kartą gerai išmaišykite ir verskite ant miltais pabarstyto stalo ir gerai išminkykite.

6. Plonai iškočiokite ir picos padas paruoštas. Šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10 min kol gražiai paruduos, tada išimkite  ir greitai aptepkite kremu ir dar 2 min. dėkite į orkaitę. Prieš valgant dėkite braškių griežinėlius.

20140418105050-98110.jpg

20140418105059-86226.jpg

20140418105106-83681.jpg

20140418105119-91466.jpg

 

20. Apr 2014, 17:28 utopija

Rinkčiausi mielini picos pada
Receptas:
1 pakuotė (7 g) sausų mielių
1 arb. š. cukrais
320 ml šilto vandens

440 g miltų
30 ml alyvuogių aliejaus
¾ arb. š. druskos
1 valg. š. cukraus
1. Dideliame dubenyje sumaišykite mieles, cukrų ir šiltą vandenį, kol mielės ištirps. Uždenkite rankšluostėliu ir palikite šiltoje vietoje pastovėti 5-10 minučių, kol paviršius suputos ir mielės taps aktyvios.
2. Suberkite į dubenį su mielėmis miltus, supilkite aliejų, suberkite druską ir cukrų.
3. Išmaišykite ir išminkykite tešlą. Jeigu matote, kad tešla per drėgna, įverkite dar porą šaukštų miltų. Minkykite apie 7 minutes, kol tešla bus lygi ir elastinga. Išminkytą tešlą įspauskite pirštu; jei tešla „grįžta atgal“, reiškia, tešla išminkyta tinkamai.
4. Iš išminkytos tešlos suformuokite rutulį, įdėkite jį į švarų, aliejumi lengvai išteptą dubenį. Pasukite tešlos rutulį dubenyje kelis kartus, kad visas apsiteptų aliejumi. Uždenkite rankšluostėliu ir palikite šiltoje vietoje 1-2 valandoms, kol tešla pakils.
5. Pakilusią tešlą išimkite iš dubens ir kelis kartus paminkykite. Padalinkite į dvi lygias dalis.
6. Kiekvieną tešlos dalį įdėkite į atskirus dubenis ir palikite pailsėti dar 15 minučių.
7. Įkaitinkite orkaitę iki 250C temperatūros. Dvikepimoskardasišklokite kepimo popieriumi ir lengvai pabarstykite kukurūzų miltais (ar paprastais miltais).
8. Iškočioti ir formuoti picas ir dar koki 15 min. leisti pastovėti.

O kremas tai pvz. "nutella" ar kiats kremas 😉

18. Apr 2014, 16:57

O kremas koks ?

18. Apr 2014, 16:56

O tai tešlą kokią rinktaisi kitu kart ? Jei nepatiko ši, tai prašom parekomenduokite kitą, kad bandantys ir nenusiviltų 😉

18. Apr 2014, 11:47 Zylutee

Na barškės tikrai nėra tokios kaip naminės tai 100 proc. 😛 Bet kadangi reikėjo tai teko pirkti, o kadangi buvo tik kelios uogos tai maža nuodėmė 😀