Pilies griūvėsiai seka pasaką

31. Jul 2017, 12:25 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Atostogauti galima visaip. Smagiausia - keliauti! Nes keliaujant pamatai tiek daug naujo ir įdomaus, gauni įkvėpimo ir pasikrauni energijos toms dienoms, kai atostogos baigsis ir teks sukis kasdieniškos rutinos verpetuose. :)  

Šiemet su šeima keliavom į Ventspilį. Pirmoji mano sūnelio tolima kelionė! Ir ją mes atlaikėm puikiai - daug ką pamatėm, daug kur buvom.

Dar važiuojant link Ventspilio, pravažiavom pro akį patraukusius pilies griuvėsius. Tada nestojom jų apžiūrinėti, bet įtraukiau Duobelę į grįžimo namo maršrutą. "Pasisgooglinau" taip sakant, pasiskaičiau ir supratau, kad šiam miesteliui tikrai verta skirti daugiau laiko ir dar į jį sugrįžti.

Duobelė (arba latviškai Dobele) dar vadinama saulės miestu, nes taip jau jie pasiskaičiavo, kad ten būna daugiausia saulėtų dienų Latvijoje.  Ji laikoma viena seniausių gyvenviečių Latvijoje, pirmą kartą rašytiniuose šaltiniuose miestas minimas 1254 metais. Miestelyje gyvena apie 11 tūkstančių gyventojų.
Aišku pagrindinis lankytinas objektas yra Livonijos ordino pilies griuvėsiai.  Jos vietoje iš pradžių stovėjo žiemgalių medinė pilis. Tačiau pamatę, kad nebeatsilaikys prieš vokiečius, jie patys pilį sudegino. Livonijos ordinas pasistatė mūrinę pilį. Dabar tai tik didingos pilies vaiduoklis. Bet vaiduokliai man patinka, todėl tikrai patiko ten pasivaikščioti. O štai anksčiau žodis Dobele man asociavosi tik su makaronais ir kruopomis!