Po projekto "Iššūkiai poroms" testo, neužmigsime ant laurų

Po projekto "Iššūkiai poroms" testo, neužmigsime ant laurų

20. Nov 2015, 16:56 Gerda_M Gerda_M

Dalyvauti "Mamyciuklubas.lt" organizuojamame projekte "Iššūkiai poroms" - įdomu ir nauja! Nes aš niekada, bendraudama su antrąja puse, nesusimąsčiau, kaip bendrauju.

Kaskart atrodo, kad viskas vyksta tiesiog sklandžiai arba nelabai, tačiau nesusimąsčiau, kaip į tam tikrus žodžius reaguoja mano vyras, ką jis nori girdėti ir ko ne.

Projektas, kurio metu šeimoje kaskart kažką sakydama apgalvoju, džiugina. Svarstau, kokius žodžius sakyti, kokias mintis dėlioti, kad bendravimas būtų sklandus, malonus ir neštų teigiamas emocijas.


Bet dabar apie testą, kurį atlikau, užsregistravusi šiam naudingam projektui ir apie jo vertinimą. Testo klausimai buvo trumpi ir aiškūs - atsakymus reikėjo pateikti vienu ar keliais žodžiais. Atsakinėdama jaučiau, kad profesionalių psichologų paruoštas testas mane iškamantinėjo, kaip sakoma, skersai ir išilgai, todėl po jo atlikimo jaučiausi pravėrusi širdį.


Ir labai gerai. Gavusi psichologo Mykolo Truncės vertinimą apie mano atsakymus ir mūsų šeimos modelį nudžiugau - net specialistas, kuriam atvėriau atokiausius širdies kampelius, man parašė: "Jūsų santykiai puikūs ir Jums galima tik pavydėti".

Bet aš norėčiau perfrazuoti kitaip: Visų pirma, pavydėti nėra ko niekam - kiekvienas turime kurtis gražius ir šiltus santykius, kurie teiktų malonumą. Juk gyvename savo gyvenimą, o ne kažkieno kitą. Taip pat po tokio įvertinimo neketinu užmigti ant laurų - ir toliau su šeimyna kursime jaukų bendra gyvenimą ir gražiausiomis spalvomis marginsime savo dienas, rytus ir vakarus.

Labanakt...