Poilsis Latvijoje: TURBAS poilsio kompleksas

Poilsis Latvijoje: TURBAS poilsio kompleksas

10. Jul 2019, 13:33 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Jau pasidalinau savo įspūdžiais apie "AB park" ir, kaip žadėjau papasakosiu apie nakvynei pasirinktą vietą. Apsistojome "Turbas" poilsevietėje, kuri yra tik už 20 minučių kelio nuo pramogų parko.
Tai buvo labai patogu. Labai džiaugiuosi, kad suderinome ir vėlesnį nei numatyta atvykimo ir registracijos laiką, nes užtrukome pramogaudami.
Atvažiavome į "Turbas" per lietų, kuris prasidėjo kaip tik mums išėjus iš "AB park", tad nubėgome slėptis į savo erdvų namuką. Iš tiesų tai ten tilptų realiai didelė - 8-10 suaugusių žmonių kompanija, o mes džiaugėmės namuku vieni ☺?
Labai fainas namelis gamtos apsupty. Atrodo, kad atvažiavai į savo kaimuką. Kaimynai, nors lyg ir netoli, bet netrukdo. Kiekvienas namukas turi savo lauko erdvę pasisėdėjimui ir galima net šašlykus keptis. Radome ir malkų, ir šašlykinę.
Name yra viskas, ko reikia: tvarkingi baldai (labai džiaugiuosi, kad mums parūpino ir lovytę mažąjam), patalynė, rankšluoščiai, indai, mikrobangė, arbatinukas ir nedidelis šaldytuvas, o svarbiausia gi - WiFi! Kaip be jo ?
Mes apsistojome vienai nakčiai, tai viso to tikrai užteko. Jei šalta, galima pasikurenti pečiuką, bet mes taip ir nepasinaudojome tuo, nes nustojus lyti išėjom pasivaikščioti po teritoriją.
Aplinka sutvarkyta, yra tinklinio ir futbolo aikštelės, vaikams - pripučiami batutai. Na tik mums nepasisekė. Dėl lietaus negalėjome pašokinėti. Užtat Nikolą labai nudžiugino avytės! Bandė jas šerti gėlytėmis, bet išsigąsdavo ir pamesdavo jas nespėjęs paduoti. O avytės turbūt pratusios, kad jas maitina,  tai jau iš tolo mus pamačiusios ėjo artyn.  Abejingos mums buvo tik "karvytės", kurios  tikrai atrodo įspūdingai. Dabar tik galvoju... čia turbūt visgi ne "karvytės" kaip jas pavadino Nikolas.
Miegojosi labai gerai. Kaip namie. Tik kažkaip neįprasta laiptais laipioti. Beje, laiptai man turbūt vienintelis nepatikęs dalykas. Pasirodė nesaugūs, nes nėra turėklų. Man nešant leliuką buvo baisoka. Nors nei vyras, nei vyresnis sūnus bėdos tame nematė. Gal čia aš tokia visada super išsigandus už visų gerovę?
Už pusryčius tai tik wow ir super! Ir ne tik dėl to, kad pamaitino mus labai sočiai ir gausiai, bet ir už tai, kad pusryčiai čia 9 ryto, o ne kaip kitur būna - vos ne 7. Viską pristatė tiesiai į namuką, tai net nereikėjo nei kažkur eiti, nei patiems gaminti. Na man gi atostogos!
Iš esmės čia mūsų viešnagė ir baigėsi, nes laukė tolimas kelias. Dabar galvoju, kad turbūt galima būtų apsistoti ir dviems paroms arba daugiau, nes geru oru čia tikrai yra ką veikti. Tikras rojaus kampelis mylintiems gamtą ir pramogas lauke.
"Turbas" yra vienas didžiausių poilsio kompleksų Latvijoje, įsikūręs 40 km į pietryčius nuo Rygos, adresu "Turbas", Turkalne, Ikšķile county, LV-5012. Čia žmonės atvažiuoja ne tik ilsėtis ar sportuoti, bet ir švęsti vestuves. Tikrai šauni vieta!

Profesionali Mama Profesionali Mama 11. Jul 2019, 10:32

Tikrai graži sodyba ?

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 11. Jul 2019, 00:39

Tikrai graži vieta. Mums, kai neturimw savo sodybos ar senelių kaime tai čia tikras SPA sielai buvo ?

Gintarep Gintarep 10. Jul 2019, 22:37

Nerealiai puiku♥️Mes irgi svajojame čia apsilankyti...

jaldija jaldija 10. Jul 2019, 19:16

Puikiai