Prancūzų dietologo Dukano dieta

Prancūzų dietologo Dukano dieta

24. Jan 2013, 08:00

Valgyti, kiek nori, ir išlikti puikios formos – gal ne vienos moters svajonė.

 

Tačiau atsirado žmogus, kuris į dietas pažvelgė suprasdamas, kad maistas – tai didelis malonumas, o priklausomybė nuo maisto yra lyginama su priklausomybe nuo alkoholio arba narkotikų. Šis žmogus - Pierre'as Dukanas.

 

Dukano dietą sudaro keturios stadijos. Ji prasideda greitu svorio atsikratymu, o toliau seka paprastas ilgalaikis mitybos režimas, kuris užtikrina, kad svoris, kurio jūs netekote, niekada negrįžtų. Internete pilna šios dietos variantų, o aš radau štai tokį.

 

I STADIJA - ataka.


Šios stadijos metu galima valgyti bet kuriuo metu ir bet kokį kiekį, tačiau TIK baltyminių produktų: mėsos, žuvies, jūros gėrybių, kiaušinių ir neriebių pieno produktų. Nuo kilogramų, kurių norite atsikratyti, kiekio priklauso, kiek laiko laikysitės šio etapo: nuo 1 iki 10 dienų. Pavyzdžiui, norite numesti iki 5 kilogramų, baltymus valgykite 2 dienas, iki 10 kilogramų – 3 dienas (daugiau kaip 10 dienų atakuoti organizmą baltymais draudžiama).

 

Svarbu: mėsą bei žuvį galima valgyti ir keptas, tačiau negalima naudoti aliejaus. Draudžiama kiauliena, žąsis ir antis. Pieno produktai būtinai turi būti neriebūs, vietoj cukraus - cheminiai saldikliai. Leidžiama vartoti actą, prieskonius, žoleles, česnakus, svogūnus, raudonėlį, druską (nedideliais kiekiais). Be to, per dieną būtina suvalgyti 1,5 šaukšto avižų sėlenų - jos sugeria vandenį ir išbrinkdamos padidėja 20 kartų, todėl sukuria skrandyje otumo jausmą. Draudžiama: kečupas, majonezas, aliejus, sviestas ir garstyčios.Papildomai: kasdienis 20 minučių pasivaikščiojimas.

 

II STADIJA - kaitaliojimas.

 

Šioje stadijoje jūs kaitaliojate grynas baltymines dienas su dienomis, kai neribotu kiekiu galite valgyti baltymus (mėsą, žuvį, paukštieną ir neriebius pieno produktus) ir daržoves. Pavyzdžiui, 1 baltyminė diena ir 1 diena baltyminė + daržovės arba 3 baltyminės dienos ir 3 baltyminės dienos + daržovės ir taip toliau.

 

P.Dukanas rekomenduoja maitintis 5 dienos baltymų ir 5 dienos baltymų + daržovių. per savaitę turėtumėte vis netekti 1 kilogramo svorio.Svarbu: daržoves galima valgyti tiek šviežias, tiek ir virtas, keptas. Daržovių galite valgyti kiek tik norite. Vienų daržovių valgyti negalima, būtina valgyti su baltymais.Draudžiama: visi produktai, kurių sudėtyje yra krakmolo - bulvės, ryžiai, grūdiniai, žirniai, pupos, lęšiai ir avokadai, taip pat aliejus ir sviestas. Papildomai: avižų sėlenų vartojimą padidinkite iki 2 šaukštų per dieną, o kasdienį pasivaikščiojimą - iki 30 minučių.

 

III STADIJA - stabilizacija.


Grįžtama prie įprastinės mitybos. Per II stadiją ištirpusių kilogramų skaičių dauginkite iš 9 – būtent tiek dienų truks III stadija. Organizmas pamažu pratinamas prie normalaus maisto, tačiau 1 grynųjų baltymų diena per savaitę išlieka. Leidžiama valgyti bet kokį kiekį baltyminių produktų ir daržovių, į valgiaraštį galima įtraukti ir šiuos produktus: vaisius, porą riekelių ruginės duonos, 40 gramų kietojo sūrio.

 

2 kartus per savaitę galite sau leisti suvalgyti produktų, kurių sudėtyje yra krakmolo, pavyzdžiui, makaronus, kuskusą, sorų bei lęšių košę, pupas ir bulves (be aliejaus). Svarbu: venkite bananų, vynuogių, vyšnių, džiovintų vaisių, kuriuose daug cukraus, ir riešutų, kuriuose gausu riebalų.Papildomai: 2,5 šaukšto avižų sėlenų + 25 pasivaikščiojimo minutės.

 

IV STADIJA - kasdienė mityba.

 

Valgote įprastinį maistą, tačiau nepersivalgote. 

 

1. Grįžkite prie normalaus mitybos režimo, tačiau pasirinkite 1 savaitės dieną, kai valgysite tik baltymus. P.Dukanas pataria grynus baltymus valgyti ketvirtadieniais. 2. Išgerkite ne mažiau kaip 2 litrus vandens per parą (tai galioja visoms stadijoms). 3. Prisiekite, kad kas dieną vaikščiosite ne mažiau nei 20 minučių. 4. Pamirškite liftus ir eskalatorius.5. Kasdienį avižų sėlenų suvartojimą padidinkite iki 3 šaukštų ir laikykitės šios taisyklės visą gyvenimą.

kodelcia kodelcia 24. Jan 2013, 16:43

bandžiau ir aš, iki trečios stadijos taip ir nepriėjau. Pernelyg sudėtinga man ji, bet šiaip labai gera, nes daug kas superinių rezultatų pasiekė. Tik čia jau net ne dieta reiktų vaidinti, o gyvenimo būdu... ilgalaikis projektas 😀

24. Jan 2013, 15:45

Rima zinai,nejauciu kad kg nukrito,bet jaustis geriau pradejau 😀 man rodos kad organizmas issivale,taip lengva 😀

24. Jan 2013, 14:26

spyga man gautusi

blogietee blogietee 24. Jan 2013, 12:06

Olenka, ir kokie rezultatai po pirmų dviejų?

24. Jan 2013, 10:27

o mes jau 3 stadijoje 😀

24. Jan 2013, 09:14

girdėta ir bandyta dieta, atlaikiau dvi pirmas stadijas ir baigiau 😀