Pražiopsosi mamadienį – jo nebeturėsi

Pražiopsosi mamadienį – jo nebeturėsi

15. Oct 2011, 07:00

 

Kas tie mamadieniai arba tėvadieniai? O gi puiki lengvata dirbančiai šeimai, auginančiai ne mažiau nei du vaikučius.

 

Apie mamadienius ir tėvadienius konsultuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovė Liubovė Zaiceva.

 

Tėvai, auginantys du vaikučius iki 12 metų arba vieną vaiką su negalia, gali drąsiai savo darbdavių prašyti vienos poilsio dienos per mėnesį. Arba kiekvieną darbo savaitę galėtų dirbti dviem valandom trumpiau.

 

Jeigu tėveliai augina tris ar daugiau vaikučių, jie gali prašyti atitinkamai dviejų poilsio dienų per mėnesį, arba kiekvieną darbo savaitę galėtų dirbti keturiom darbo valandom trumpiau.

 

Tai tokios dienos, kai tėvai gali su vaikais nueiti į medicinos įstaigą ar tiesio pabendrauti.

 

Mamadieniai galėtų būti vadinami ir tėvadieniais, nes ir tėveliai lygiai taip pat gali jais naudotis. Viena arba dvi poilsio dienos per mėnesį, priklausomai nuo auginamų vaikų skaičiaus, priklauso ir mamai, ir tėčiui.

 

Daugelis mano, jog nepasinaudojus mamadieniu, kitą mėnesį jau turės du mamadienius. Taip nėra, nes mamadieniai/tėvadieniai „nesumuojami“, t.y. jei nepasiimate poilsio dienos per mėnesį, ji tiesiog...dingsta.

 

Ar mamadieniai/tėvadieniai turi būti tą pačią savaitės dieną kiekvieną mėnesį? Kaip sako specialistė, nebūtinai - tai yra darbuotojo ir darbdavio susitarimo reikalas.

15. Oct 2011, 15:02

net ydomu kaip reguotu mano direktore jei paprasyciau mamadienio? turbut iskoliotu visokiais zodziais kokius tik moka ir nuskambetu per visa maximos kolektyva 😃 bet kai turesiu du vaikucius tikrai pareikalausiu to kas priklauso