Probiotikai ne tik pilvelyje :)

Probiotikai ne tik pilvelyje :)

07. Apr 2017, 12:08 JurgaMi JurgaMi

Štai ir į mūsų namus atkeliavo UAB „ProBioSanus“  ,,išmanioji" buitinė chemija ‼ Labai ačiū Mamyčių kubui ir UAB „ProBioSanus“  už galimybę išbandyti probiotikus ne tik kapsulėse ;)

Kaip sako patys PRObiotic gamintojai - suvienijome gamtą ir mokslą.

Norint švariai, bet saugiai išvalyti namus, būtina naudoti natūralias valymo priemones bepavojingų
cheminių medžiagų. Tačiau vien natūralios sudėties nepakanka saugiai ir sveikai namų aplinkai palaikyti, būtina
užtikrinti ir akimi nematomos namų mikrofloros balansą. Tai galima padaryti naudojant natūralias valymo
priemones su probiotikais.
 
20170407112506-93404.jpg
Pirmasis produktas, kuris iškart rado vietą mūsų namuose, buvo PRObiotic neutralus indų ploviklis. Tik pabandžius jį supratau, kad užsimezgė ilgalaikis, ištikimas ryšys :) 
Šis indų ploviklis: yra be papildomų kvapiklių ir dažiklių,  be fosfatų, chloro junginių ir sintetinių medžiagų, efektyviai pašalina maisto likučius ir kalkių nuosėdas nuo indų paviršiaus,  efektyviai emulguoja (suriša) riebalus, suteikia nepriekaištingą spindesį,  nepažeidžia rankų odos, drąsiai galima naudoti nedėvint pirštinių, tinka namams su biologiniais valymo įrenginiais.
Be visų gamintojo išvardintų privalumų, neutralus indų ploviklis yra nuostabiai skalsus - dar neteko ant kempinės uždėti daugiau kaip lašo ploviklio. Maža to, jis yra saikingai putojantis, todėl ir nusiskalauja daug lengviau, nei reklamuojami agresyvūs indų plovikliai.
Be abejo, labai patiko spalva ir kvapas, tiksliau, kad nei vieno, nei kito nebuvo ‼ Mažiau chemijos - mažiau dirgiklių - mažiau rūpsečių dėl sveikų namiškių ‼ Tikrai puikus gaminys, pati pirksiu ir kitiems rekomenduosiu :)
20170407113408-54840.jpg
 
Neutralus PRObiotic skalbimo skystis savo gerosiomis sąvybėmis labai panašus į ,,kolegą" indų ploviklį.  Kaip informuoja patys gamintojai: tin koncentruotas bekvapis skalbimo skystis su probiotikais, skirtas visos šeimos rūbų priežiūrai. Pagamintas iš
natūralios kilmės, ekologiškų, tarpusavyje tinkamai suderintų žaliavų. Pakuotės užtenka iki 30skalbimų, yra patikrintas dermatologų ir alergologų, be kvapiklių, dažiklių, fosfatų, chloro junginių ar sintetinių medžiagų, tinka visų tipų audiniams, taip pat šilkui ir vilnai (čia man ypač aktualu, nes vis užmirštu nusipirkti skalbiklių skirtingiems audiniams), tinka baltiems ir spalvotiems audiniams, galima skalbti įvairiose temperatūrose rankomis ar skalbyklėje (dažnai vieną ar kitą rūbą skalbiu rankomis, nes jei jo staiga prireikia, o jis kaip tyčia yra dėmėtas, tai dėl vieno rūbo jungti skalbyklės rankos nekyla), tinka namams su biologiniais valymo įrenginiais.
Kadangi koncentruoto skalbiklio užtenka 30 skalbimų, skalbiant du kartus per savaitę, jo turėtų užtekti 15 savaičių arba beveik 4 mėnesiams. Tai tikrai šaunu, nes nereikės dažnai į namus tempti sunkių skalbimo miltelių ar skysčių pakuočių, užteks kartą per trimestrą pirkti nediduką 900 ml buteliuką ;) 
Koncentruotas PRObiotic skalbiklis skalbia efektyviai, nepalieka senų dėmių. Po skalbimo skalbiniai yra minkšti, purūs, gaivūs, nelieka jokio skaliklio ar likusių dėmių (maisto, riebalų) kvapo. Tai tikrai puikus pagalbininkas mūsų namuose ‼
Paskutis, bet ne prasčiausias, PRObiotic bandytas produktas - vinios kambario valiktis su probiotikais. Šis valiklis taip pat  be dažiklių, fosfatų, chloro ir kitų agresyvių junginių. Efektyviai valo purvą, kalkių, muilo ir vandens nuosėdas, suteikia spindesį ir nepažeidžia valomųpaviršių, apsaugo nuo pelėsio susidarymo. Taip pat panaikina nemalonius kvapus ir suteikia gaivos pojūtį. Tinka praustuvų, vandens maišytuvų, dušo kabinų ir vonios, vonios baldų ir kitos vonios įrangos, taippat plytelių, stiklo, veidrodžių paviršių valymui bei tinka namams su biologiniais valymo įrenginiais.
Pirmiausia vonios kambario valiklį išbandžiau plytelėms ir maišytuvui nuvalyti. Prieš valymą vaizdas buvo toks:
  20170407120101-67216.jpg
Po valymo - toks:
20170407120148-29396.jpg
Viską dariau griežtai pagal gamintojo instrukciją: užpurškiau ant valomo paviršiaus, palaukiau 2-5 min. ir nuvaliau su šluoste. Svarbu neleisti vonios valikliui nudžiūti. Kaip matote, rezultatas akivaizdus ‼ Kitą kartą bandysiu šiuo vonios valikliu išvalyti tarpus tarp plytelių :)
Vienintelis niuansas, kuris man nepatiko vonios valiklyje - kvapas. Mano jautriai nosytei jis buvo aštrokas. Po valymo turėjau vėdinti vonią. Jeigu UAB „ProBioSanus“ pradės gaminti neutralų vonios valiklį (kaip indų ploviklis ar skalbiklis), aš būsiu jo didžiausia fanė :)
Apibendrinant galiu pasakyti, kad ne tik džiaugiuosi, kad atradau PRObiotic buitinę chemiją, bet net didžiuojuosi, kad ji yra gaminama Lietuvoje ‼