Puikaus skonio pyragas "Trešnės pusnyje"

Puikaus skonio pyragas "Trešnės pusnyje"

05. Aug 2015, 17:56 kodelcia kodelcia

Dalinuosi mūsų pamėgtu puikaus skonio pyrago receptu, kurio originalus variantas "Vyšnios pusnyje" prieš keletą metų buvo išpopuliarintas vienos TV laidų metu.Tik aš kepu su trešnėmis :)

26 cm skermens formos pyragui reikės:

Kiaušinių tryniai 5 vnt.
Trešnės (šviežios arba šaldytos, be kauliukų) 900 g
Kvietiniai miltai 300 g
Vanilinis cukrus 1 arbat. šaukštel.
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Krakmolas 30 g
Sviestas 250 g
Kiaušinių baltymai 5 vnt.
Cukrus 125 g
Cukraus pudra 125 g
Vanilinis cukrus 1 arbat. šaukštel.
Vanilinis pudingas (milteliai) 40 g
Sviestas (skardai tepti) 10 g
Citrinos sultys 1 vnt
Papuošimui želinių saldainių. 

Gaminimo eiga:

1.Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Tada sudėkite kiaušinių trynius, įtarkuokite sviestą ir minkykite, kol tešla taps vientisa.
2 Suformuokite tešlos rutulį, įvyniokite jį į maistinę plėvelę ir dėkite 1 valandai į šaldytuvą.

3 Po to apvalią kepimo skardą ištepkite sviestu, tolygiai klokite į ją tešlą ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 20 minučių, kol pyrago pagrindas apskrus.

20150805174037-85235.jpg
4  Uogas be kauliukų sumaišykite su krakmolu ir vaniliniu cukrumi.
5 Kai tešlos pagrindas iškeps, tolygiai paskirstykite ant jo trešnes ir grąžinkite pyragą į orkaitę apie 5-7 minučių (kol plaksite baltymą). Prieš dedant trešnes, pagrindą galite pabarstyti labai susmulkintais džiuvėsėliais, kokį 1mm sluoksniuką.Pagrindas liks sausesnis.

20150805174300-69140.jpg
6 Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Į baltymus po truputėlį berkite cukrų ir nenustodami plakite, kol neliks cukraus kruopelių.
7 Pabaigoje į baltymų masę įplakite truputį citrinos sulčių ir vanilės skonio pudingo miltelius.
8 Baltymų masę sudėkite ant trešnių.

20150805174745-68495.jpg
9 Šaukite pyragą į 150 laipsnių karščio orkaitę 3-5 minutėms.
11 Atvėsinkite, papuoškite ir ragaukite. Skanaus :)

20150805175137-59659.jpg

floryte floryte 05. Aug 2015, 23:57

Na jau pavadinimo skambumas...👍 Reikia pripažinti, jog skaniai ir atrodo😛😀👍

jaldija jaldija 05. Aug 2015, 23:37

👍