Pyragas, kuris padeda išlaikyti gerus santykius

Pyragas, kuris padeda išlaikyti gerus santykius

18. Jan 2013, 00:00

Prieš daugiau nei ketverius metus vyras skaitė laikraštį, o ten buvo straipsnis, kaip ilgai iškaikyti poroje gerus santykius. Patirtimi dalijosi kompozitoriaus Makačino žmona.

 

Straipsnio pabaigoje buvo šio pyrago, kurio pavadinimas "Vilniaus širdelė", receptas su prierašu, kad ji visuomet vyrą pamalonina tokiu pyragu. Tuomet man vyras pašiepdamas sako: "Gal ir mes tiek ilgai kartu gyventume, jei keptum tokį pyragą".

 

Ir nuo to laiko šis pyragas kepamas kiekvienų vestuvių metinių proga. Ir šią sausio 9 dieną jį jau kepiau ketvirtą kartą. Nežinau, kodėl jis pavadintas "Vilniaus širdele", šiaip jis labai paprastas.

 

Reikės:

100 g sviesto;

1 stiklinės miltų;

1 stiklinės cukraus;

2 šaukštai kakavos;

Truputį vandens (gal kokia 20 ml);

2 kiaušiniai;

1 a.šaukštelis kepimo miltelių;

0,5 stiklinės brendžio arba romo;

 

Gaminame:

 

Ant silpnos ugnies puode ištirpiname cukrų su vandeniu, dedame sviestą ir kakavą, maišydami kaitiname, kol pasidaro vientisa masė.

 

Dalį šio mišinio palikite glaistui (aš palieku apie pusę stiklinės).

 

Į likusią masę imušame du kiaušinio trynius, pilame brendį ir dedame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.

Atskirai išplakame kiaušinio baltymus ir sudedame į tešlą. Atsargiai, bet gerai išmaišome.

Pilame tešlą į formą ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Išėmus iš formos, kol pyragas šiltas, aptepti glaistu.

 

Išsikepkite ir jūs tokį...SKANAUS.

Vilija

19. Jan 2013, 12:52

Super 😉

Krisliukas Krisliukas 18. Jan 2013, 17:54

gal žiūrint kokio stiprumo romas? man tai buvo juokas, kai dariau Tiramisu pagal Beatą..ten irgi reik romo, įpyliau tiek kiek parašyta, tai žinokit vien romas ir tesijautė, pamenu atidarau šaldytuvą ir trenkia alkoholiu, vyrui tai patiko 😃 paskui pažiūrėjau, kad tas mano romas 80 laipnių stiprumo buvo 😃 tai jau kitą kartą jo vos vos įvarvinau 😀

pypse pypse 18. Jan 2013, 16:40

vau, man čia svarbiausia atrodo pati idėja - tradicija...

šitą ar kitokį... bet jei tai asocijuojasi su kažkuo brangiu, prasmingu... MMmm tortas/pyragas/sausainis tampa ne tik saldumynu, o ne paprastu saldumynu 😀