Rabarbarų ekspromtas plonasluoksnio pyrago pavidalu

Rabarbarų ekspromtas plonasluoksnio pyrago pavidalu

25. Jul 2017, 22:54 Deivės Mama Deivės Mama

Turėdama rabarbarų akimirksniu sugalvoju, kaip juos virtuoziškai panaudoti sukuriant kažką panašaus į pyrago pavidalą. Juk taip norisi kažko skanaus "naminio" prie vakarinės mėtų arbatos neiškeliant kojos iki artimiausio prekybos centro, kuriame, kaip tyčia, kas vakarą bandelės už pusę kainos.

Šiai rabarbarų improvizacijai reikės:
1) 3 kiaušinių;
2) 3/4 stiklinės cukraus;
3) 1/2 rapsų aliejaus (sviesto neturėjau);
4) 1 didelio puodelio kefyro;
5) 1 didelio puodelio miltų ir dar šiek tiek "iš akies" pagal tešlos tirštumo situaciją;
6) 1 šaukštelio sodos;
7) 1 šaukštelio vanilinio cukraus arba vanilės aromato. 
 
Kaip elgtis su turimais produktais:
 
1) Baltymus atskirtus nuo trynio atsidėti į šalį, o trynius sukti kartu su cukrumi iki baltos purios masės;
2) į cukraus ir trynių masę supilti aliejų;
3) šią masę paskaninti vaniliniu cukrumi arba vanilės aromatu;
4) supilti kefyrą (pasilikite šiek tiek jo sodai nugesinti);
5) viską išmaišyti, o išmaišius vėl maišyti į masę pridedant nugesintos sodos;
6) ir vėl maišyti po truputėlį beriant miltus;
7) susipjaustyti rabarbarų kotelius į smulkius gabalėlius;
8) rabarbarų gabalėlius mesti į masę ir vėl pamaišyti;
9) suplakti kiaušinio baltymus;
10) didelę skardą apkloti kepimo popieriumi, išversti visą masę ant skardos ir atsargiai įmaišyti baltymus;
11) kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 35 min. Stebėti. Jei reikia, baigti kepti anksčiau.
 
Skanaus! :)