Rankų darbo lūpų balzamas

Rankų darbo lūpų balzamas

02. Dec 2019, 15:29 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Praeitą mėnesį rašiau apie www.ekogrozis.lt ir MK įsteigtą prizą - kosmetikos priemones. Viena jų buvo mangų sviestas. 

Jau tada sakiau, kad būtinai pasigaminsiu naminį lūpų balzamą. Yra daug įvairių receptų, bet jų pagrindas visada labai panašus: vienas ar du augaliniai aliejai arba sviestai, bičių vaškas, eterinis aliejus. Taip pat galima dėti vitamino e. Galima dėti ir specialių dažų. 

Bet jei paprastai, tai paprastai. Taigi, mažam balzamo indeliui reikės:

Kokosų aliejaus šaukštelio,

Mangų sviesto šaukštelio,

Maždaug dviejų gramų bičių vaško. Dėjau kelias granules iš akies.

Ir norimo kvapo. Eterinio aliejaus, tinkamo lūpoms aš neturiu, tad įlašinau kelis lašus specialaus parfumuoto aliejaus, kuris naudojamas kosmetikos gamyboje. Kvapiųjų aliejų rasite daugelyje kosmetikos parduotuvių.

Gaminama indas inde principu. Į vieną indą dedame vašką, tirpiname jį garų vonelėje, dedame kokosų aliejų ir maišome. (Vyryklę jau galima išjungti, nes produktų negalima perkaitinti), po kokosų aliejaus dedame mangų sviestą ir vėl maišome, kol viskas ištirpsta. Pačioje pabaigoje lašinams porą lašų eterinio arba kvapiojo aliejaus. 

Šiek tiek palaukiame, kad masė nebūtų karšta ir supilame į indelį. Sustingsta balzamas labai greitai ir jau galima naudoti. 

Vaškas neleis balzamui tirpti šiltose patalpose ( kokosų aliejus šilumoje skystėja). Kokosų aliejų galima pakeisti alyvuogių aliejumi.

Bet nuo pirštų šilumos balzamas minkštėja ir tirpsta, tad lūpas patepsite labai lengai.

Dar galima dėti glicerino. Jis suteiks lūpoms blizgesio. Bet nebūtina.