Recenzija: Kaip būti šauniausiu tėčiu

Recenzija: Kaip būti šauniausiu tėčiu

22. May 2014, 16:19

Artėjant Tėčio dienai noriu Jums pasiūlyti šaunią dovanos idėją mylimam tėveliui. Juk kol vaikučiai užauga tėveliai sveikina mamytes, o mamytės tėvelius. Knyga visada yra puiki dovana! Ir nors visų mūsų tėčiai šauniausi, tačiau visada galima pasisemti kažko naujo, kaip tapti dar šaunesniam.

Adomuko tėtis šią knygą dovanų gavo tapęs tėčiu. Jam ji labai patiko. Skaitydamas garsiai kvatojo, todėl labai sudomino mane ir aš pati nusprendžiau ją paskaityti. Taigi knygutė sukurta tėčiams, bet puikiai tinka ir mamoms ;)

Michael Heatley „Kaip būti šauniausiam. Tėčio knyga“, 160 p.

Ši nedidukė ir gražiai apipavidalinta knygutė talpina šimtus patarimų tėčiams: kaip pasiruošti naujagimio sutikimui, kaip padėti mamai namuose ir ką daryti, kai jos nėra šalia, kaip rūpintis naujagimiu, ką veikti su vaikais, kokius žaidimus žaisti, kaip pasigaminti lanką ir kitus dalykus, kaip suprasti paauglių kalbą, kaip keliauti su šeima, kaip galima šmaikščiai atsakyti į vaikų klausimus. Vienu žodžiu tariant čia yra patarimai kaip būti „kietam“ tėčiui. Taip pat yra keletas istorijų apie garsius tėčius, pvz. apie šiuolaikinio mokslo tėvą A. Einšteiną, komedijos tėvą Č. Čapliną, rokenrolo tėvą E. Preslį ir kt. Viskas yra parašyta su gera britiško humoro doze, tad kažkokių labai rimtų vaiko auklėjimo teorijų čia nerasite. Taip pat šioje knygelėje nieko neparašyta, ko mes visi ir taip iš bendros gyvenimiškos patirties nežinotume, bet svarbiausia kaip tai parašyta. Jei Jūsų tėtis turi humoro jausmą – knygutė tikrai patiks.

Keletas ištraukų:

Tai, ko niekada nepasakys tėtis:

Na, o kur dabar? Pasiklydau! Regis teks sustoti ir pasiklausti kelio.

Štai naujojo mano automobilio rakteliai – PAKVAILIOK!

Ką?! Nori žaisti futbolą? Negi tau nepatinka baletas, sūneli?

Mes su tavo mama savaitgaliui išvažiuojame. Pasikviesk nakvoti draugų – o dar geriau, surenk vakarėlį!

Nežinau, kas nutiko tavo automobiliui. Nuvilk jį į dirbtuvę ir užmokėk, kiek paprašys. <...>

Iš tėčių tikimasi linksmų pokštų. Štai jums keletas, užvesiantys ant kelio. Tiesą sakant, galbūt jau girdėjote juos iš savo tėčio! <...> Kai važiuojant automobiliu jūsų paklaus: „Kur mes, tėti?“, atsakykite: „Automobilyje“ <...>

Kaip matote, knygutė pilna linksmybių ir gudrybių, kurias kartais praverčia žinoti ir mamoms. Aš knygutę pirkau internetu su nuolaida, ji tekainavo vos 13 Lt, o turinys pranoko lūkesčius.