RECEPTAS: Kaip greitai pasigaminti granolą

07. Mar 2018, 08:51 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Jūsų pamėgtoje rubrikoje "Gaminame su vaikais" šįkart svečiuojasi dvi žavios damos - šokėja, jogos mokytoja Milana ir jos dukrelė Danielė. Pusryčiams jos siūlo pasigaminti...ne ne, ne blynų, o sveikuolišką granolą. Ją beje, galite valgyti ne tik pusryčiams - tai puikus užkandis vaikams į mokyklą.

Granolai reikės:

avižinių dribsnių;

kokosų aliejaus;

klevų sirupo;

riešutų;

razinų, džiovintų vyšnių ar goji uogų;

kokosų drožlių;

chia sėklų;

kokosų grietinėlės.

Gaminimas

20180307084420-23021.jpg

Jeigu nėra chia sėklų arba jos nepatinka, Milana pataria naudoti kokoso arba karvės pieną. Chia sėklos reikalingos tik kaip užpilas granolai.

Paruošta granola namuose gali stovėti iki dviejų savaičių, todėl Milana ir Danielė jos pasigamina daug. Į avižas beriame porą šaukštų razinų ir dedam apie 100 ml kokosų aliejaus. Jį šiek tiek pašildykite, kad įgautų kitą konsistenciją ir maloniai užsipiltų ant visų šitų ingredientų.

Kol kokosų aliejus tirpsta, būsimą granolą Danielė kiek pasaldina klevų sirupu.

20180307084711-49319.jpg

Paruoštą mišinį dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir siunčiame į 180 laipsnių orkaitę kepti 20 minučių, kartais vis pamaišant.

20180307084726-98889.jpg

Kol granola kepa, pasiruošiame užpilą - į 200 g kokosų grietinėlės beriame šaukštą sėklų, gerai išmaišome ir dedame brinkti į šaldytuvą apie parą.

20180307085047-59756.jpg

Ant iškepusios granolos beriame susmulkintus riešutus, kokosų drožles, goji uogas ir galime skanauti.

20180307085112-54878.jpg

Skanaus!