Recepto autoriai Dovilė ir Mantas Bajaliai / bajaliai.plepa.lt
6 porcijoms reikės:
Šaltai sriubai:
- 200 ml vandens
- 125 g cukraus
- 500 ml braškių
- 0,5 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
- 1 arbatinio šaukštelio citrinos sulčių
Šiltiems marcipaniniam varškės pyragėliams
- 100 g marcipano
- 200 g rikotos
- 2 didelių kiaušinių
- 2 valgomųjų šaukštų cukraus
- 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
Patiekimui:
- Žemuogių arba šilauogių
Sriuba. Užvirti vandenį su cukrumi ir pavirti 1 minutę. Nukelti nuo ugnies ir įmaišyti į mažus gabalėlius susmulkintas braškes. Maisto smulkintuvu sutrinti sriubą į vientisą masę, paskaninti vanile ir citrinos sultimis. Atvėsinti šaldytuve.
Pyragėliai. Įkaitinti orkaitę iki 175 C. Sumaišyti cukrų, marcipaną su rikota, po to įmaišyti kiaušinius ir vanilės ekstraktą, kol gausis vientisa masė. Padalyti šią masę tarp mažų kepimo indelių ar keksiukų formelių. Kepti apie 25 minutes, kol pyragėliai šiek tiek apskrus. Iškeptus, palikti 10 minučių atvėsti.
Patiekimas. Į gilios lėkštės dugną dedamas šiltas pyragėlis, atsargiai aplink jį įpilama šaltos braškių sriubos. Puošiama uogomis.
Receptas iš „Debesų“ ir „Electrolux“ organizuoto tinklaraštininkų vakarėlio-konkurso „Modernūs vaikystės skoniai“.
Foto: Jurgos Mižutavičiūtės