Receptų blogas: kitokie kibinai (tešla iš kefyro)

Receptų blogas: kitokie kibinai (tešla iš kefyro)

30. Jun 2015, 11:54 EElžbieta EElžbieta

Kibinų kepimas mūsų šeimoje patinka ir dideliems ir mažiems (ir valgymas, aišku, irgi). Labai praverčia laukiant svečių arba važiuojant į išvyką. Iš šio kiekio gaunu dvi skardas kibinų.

Tešlai naudoju 800 ml kefyro, 300 g margarino kepimui, miltus (dedu kol tešla nelimps prie rankų; apie pusę kiekio dėjau viso grūdo kvietinių miltų ir saują ruginių sėlenų).

Įdarui naudoju po 450-500g maltos kiaulienos ir jautienos mėsos, 2 didelius svogūnus, druską, pipirus, prieskonius, 3-4 šaukštus grietinės (kad mėsa būtų sultingesnė).

Margariną sutarkuoju burokine tarka, pilu kefyrą, sumaišau viską su miltais, kad neliptų prie rankų ir įdedu į šaldytuvą porai valandų (galima ir per naktį).

Sumaišau visus įdarui skirtus produktus su apkeptais supjaustytais svogūnais.

Iškočioju tešlą, išspaudžiu maždaug 13 cm skersmens apskritimus. Į apskritimus dedu po šaukštą įdaro ir formuoju kibinus. Sudedu į skardą, aptepu kiaušinio plakiniu ir pašaunu į 2000 C orkaitę. Kepu kol apskrunda (apie 45 min). Skanaus!20150630115148-93650.jpg

EElžbieta EElžbieta 02. Jul 2015, 23:22

Prašom gaminti ir lauksiu atsiliepimų 😀

lina_baj lina_baj 01. Jul 2015, 07:10

Kaip užsimaniau prisižiūrėjusi nuotraukų... 😀

jaldija jaldija 30. Jun 2015, 22:59

Niekada nekepiau ibinų, kaip man reiktų susiimti ir išmėginti. Vyresnėlis mane pagirtų 😀

kodelcia kodelcia 30. Jun 2015, 21:31

👍