Kibinų kepimas mūsų šeimoje patinka ir dideliems ir mažiems (ir valgymas, aišku, irgi). Labai praverčia laukiant svečių arba važiuojant į išvyką. Iš šio kiekio gaunu dvi skardas kibinų.
Tešlai naudoju 800 ml kefyro, 300 g margarino kepimui, miltus (dedu kol tešla nelimps prie rankų; apie pusę kiekio dėjau viso grūdo kvietinių miltų ir saują ruginių sėlenų).
Įdarui naudoju po 450-500g maltos kiaulienos ir jautienos mėsos, 2 didelius svogūnus, druską, pipirus, prieskonius, 3-4 šaukštus grietinės (kad mėsa būtų sultingesnė).
Margariną sutarkuoju burokine tarka, pilu kefyrą, sumaišau viską su miltais, kad neliptų prie rankų ir įdedu į šaldytuvą porai valandų (galima ir per naktį).
Sumaišau visus įdarui skirtus produktus su apkeptais supjaustytais svogūnais.
Iškočioju tešlą, išspaudžiu maždaug 13 cm skersmens apskritimus. Į apskritimus dedu po šaukštą įdaro ir formuoju kibinus. Sudedu į skardą, aptepu kiaušinio plakiniu ir pašaunu į 2000 C orkaitę. Kepu kol apskrunda (apie 45 min). Skanaus!
Prašom gaminti ir lauksiu atsiliepimų 😀
Kaip užsimaniau prisižiūrėjusi nuotraukų... 😀
Niekada nekepiau ibinų, kaip man reiktų susiimti ir išmėginti. Vyresnėlis mane pagirtų 😀
👍