Receptų blogas: nekeptas jogurto ir maskarponės tortas

Receptų blogas: nekeptas jogurto ir maskarponės tortas

27. Aug 2015, 14:50 EElžbieta EElžbieta

300 g sausainių,
100 g sviesto,

6 šaukštai želatinos,
250 g maskarponės sūrio,
apie 700 g jogurto,
4 š. cukraus (galima daugiau, net dvigubai, jei norisi saldžiai),
0,5 citrinos sulčių (0,5 a.š. citrinos rūgšties).

Šį kartą norėčiau pasidalinti nekeptu, skaniu, greitai ir be didelių pastangų paruošiamu torto receptu. Gal sugalvosite pagaminti artėjančios rugsėjo 1-osios proga :)

Dažniausiai ruošiu jį iš vakaro. Geriausia naudoti formą su nuimamu dugnu. Darbas dukrelei – susmulkinti sausainius. Pirmiausia užpilu želatiną šaltu vandeniu ir palieku išbrinkti (apie 30 min). Ant sausainių supilu ištirpintą sviestą ir išmaišau. Sausainių mase iškloju formos dugną, paspaudžiu ranka, kad suliptų. Įdedu į šaldytuvą, kol sustings.

Maskarponės sūrį, jogurtą, cukrų išmaišau iki vientisos masės, supilu citrinos sultis ir pačioje pabaigoje - išbrinkusią želatiną, kurią reikia ištirpinti vandens vonelėje. Į paruoštą masę šį kartą dėjau šilauoges. Viską supilu ant sausainių pagrindo ir dedu atgal į šaldytuvą nakčiai. Skanaus!