Kol vasara dar nepabėgo ir leidžia praleisti daugiau laiko lauke, siūlau iškepti ant grotelių baklažanus ir paruošti gardų užkandį. Tam reikalingi produktai:
1 baklažanas,
2 pomidorai,
100 g fermentinio sūrio,
1 virtas kiaušinis,
2 arb. šaukšteliai majonezo,
1 skiltelė česnako,
petražolės, druska.
Gaminame: baklažanus bei pomidorus supjaustome griežinėliais. Apkepame baklažanus ant grotelių.
Kiaušinį ir sūrį sutarkuojame smulkia burokine tarka, išspaudžiame česnaką ir sumaišome viską su majonezu. Ant apskrudintų baklažano griežinėlių dedame šaukštą paruoštos masės ir pomidorą (arba iš pradžių pomidoro griežinėlį, o vėliau masės). Papuošiam petražolėmis ir paruošta. Skanaus.