REGISTRUOKIS į "Mamos dirbtuvėles" - siūsime sijoną vaikiškai lovytei

22. Jun 2015, 15:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Ne visi vaikai turi savo kambarius, bet tikrai kiekvienas miega (o gal tik pratinasi tai daryti?) savo lovytėse! Jas mes dažnai apdengiame apsaugėlėmis, puošiame gražiausiomis patalynėmis, o erdvę po jomis (ypač tų, kurios turi stalčius apačioje)  išnaudojome lyg daiktų talpyklą. Tik ar tai - tvarkinga?

Kartu su vaikiškos tekstilės kūrėjais "Keturios Kėdutės" www.4kedutes.lt kviečiame uždengti lovytės apačią ir pasiūti lovytės sijoną!

20150622133016-91583.jpg

"Lovytės sijonas yra ne tik dekoratyvus, bet ir ypač praverčiantis dalykas tuose namuose, kur trūksta vietos. Mat tada kiekviena laisva erdvė yra užpildyta įvairiais daiktais daikteliais – o po lovyte taip pat puiki vieta kažką pasidėti. Tada lovytės sijonas puikiai gelbėja situaciją uždengdamas betvarkę", - pasakojo šių dirbtuvėlių mokytoja ir "Keturios Kėdutės" įkūrėja Justina Obolevičienė.

20150622133227-36973.jpg

Šį kartą gaminsime paprastą lovytės sijonėlį, be klosčių, kuris reikalauja mažiau audinio, yra paprastas , bet vis tiek simpatiškas. Sijonėlis dengs lovytę iš trijų pusių, nes likusi lovytės kraštinė paprastai glaudžiama prie sienos.

Šis sijonėlis skirtas standartinei lovytei, kurios matmenys 60x120 cm. Sijono aukštis nuo apačios iki lovytės dugno bus ~32 cm. 

Nori prisijungti prie šios pamokos, gauti priminimą apie prasidėjusią pamoką el.paštu, o gal laimėti dovaną - dekoratyvinę "Keturios Kėdutės" pagalvėlę "Mėnulis"? 

REGISTRUOKIS formoje apačioje! Dovana loterijos būdu atiteks vienai, kuri iki galo sudalyvaus šiame iššūkyje!

20150622133155-73089.jpg

Ir, žinoma, štai Justinos atsakymai į tradicinius "Mamos dirbtuvėlių" klausimus:

Rankdarbių rūšys, kuriais užsiiminėjate?

Gaminame įvairius tekstilės gaminius vaikučiams, daugiausiai siuvame patalynės užvalkaliukus kūdikiams, chalatėlius ir viską, kas susiję su miegu.

Kiek laiko?

"Keturioms Kėdutėms" netrukus jau bus du metukai :)

Kaip juos atradote, pradėjote?

Pražia buvo iš kasdienio paprasto poreikio - reikėjo pasiūti pataliukus draugės mažylei. Pratrūko fantazija, išsiveržė entuziazmas  ir pamažu viskas išaugo į nuostabų "Keturių Kėdučių" pasaulį!

Kas labiausiai patinka?

Nuostabiausias momentas, kai imiesi naujo gaminio - naujos audinių spalvos, tekstūros, formos. Visai kaip vaikystėj - gera tiesiog karpyti skuduriukus ir žiūrėti, kas gausis :)

Kur ieškote idėjų?

O! kuo daugiau kažką darai, tuo daugiau ir idėjų atsiranda, dažnai net nelieka laiko visų įgyvendinti.

Kur įsigijate priemonių?

Vilniuje tikrai didelis tiek audinių, tiek kitų priemonių pasirinkimas, tačiau kiti miestai neturi kuo pasigirti. Man patogiausia reikiamus dalykus užsisakyti internetu, naršai - randi patinkantį audinį ir lauki jo paštu, kaip meilės laiško ar Kalėdinio stebuklo - tam tikros magijos, kai negali visko gauti iš karto, tame yra. Tada turi daugiau laiko vizualizuoti viską mintyse - tuomet ir įgyvendinti būna paprasčiau, nepridarai skubotų sprendimų.

Kiek laiko per dieną skiriate šiam darbui/pomėgiui?

Visą savo laiką ir dar daugiau.

Ką dar norėtumėte išmokti daryti?

Labai norėčiau išmokti megzti, ne tik sausai kilpas dėlioti, bet suvokti viską iš konstrukcinės pusės ir pasinerti mezgimo meditaciją :)

Ar turite vaikučių - kiek metų, vardai?

Vaikučiai artimiausiuose planuose, kai tik Dievulis duos ;)

Mamos dirbtuvėlių dalyvėms, noriu palinkėti...

Kad nebijotų imtis savo idėjų, tiek rankdarbiuose, tiek kitur. Žinau, kaip kartais lengva numesti nebaigtą gaminį ar bijoti, kad apskritai nepavyks, bet kai pradedi - atrandi savyje tiek netikėtų spalvų ir sužinai, kad sugebi daugiau nei manei ;)

20150622133330-39858.jpg

Pradedam!

Ekspertai