REGISTRUOKIS: "Mamos dirbtuvėlės" su Turkijos virtuvės meistre Jolita!

07. May 2015, 10:34 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Ne kartą išsakyta idėja "Mamos dirbtuvėles" perkelti į virtuvę pagaliau įgyvendinta! Skelbiame registraciją į neeilines studijas, kurių metu mokysimės gaminti. Ir ne bet ką, o tikrus turkiškus patiekalus su šioje šalyje gyvenančia ir kulinarijos knygą apie tai parašiusia Jolita Koruklu!

Tris savaites Jolita mokys pasigaminti tris skirtingus tikrus turkiškus patiekalus. Po kiekvienos jos pamokos lauksime jūsų bandymų ir atsiliepimų, kaip sekėsi patiekalas. 

Nori sudalyvauti šiame iššūkyje? Registruokis apačioje esančioje formoje - sąraše būsiančios dalyvės gaus priminimus apie naują pamoką, o viena, atlikusi visas tris pamokas, "Mamyčių klubo" dovaną!

O dabar norime pristatyti mokytoją Jolitą, kuri savo patiekalus skelbia tinklaraštyje http://www.surfingtheworldcuisine.com/ ir neseniai išleido knygą "Turkijos virtuvė. Skaniausi Turkijos patiekalai kasdienai ir šventėms". Ją įsigyti galima visuose knygynuose, Maximos parduotuvėse, bei internetinėse knygų parduotuvėse. https://www.knygos.lt/lt/knygos/turkijos-virtuve-skaniausi-turkijos-patiekalai-kasdienai-ir-sventems/

20150506163228-22710.jpg

O dabar - tradiciniai klausimai "Mamos dirbtuvėlių" naujai mokytojai Jolitai:

Kulinarijos rūšys (jeigu galima taip įvardinti), kuriomis užsiiminėjate?

- Kadangi gyvenu Turkijoje, todėl daugiausia ir domiuosi Turkijos virtuve, ypač namuose gaminamais tradiciškais patiekalais, receptais, indridientais bei gaminimo būdais.

Kiek laiko? 

- Maisto gamyba domiuosi jau nuo paauglystės, tačiau prieš daugiau nei 7 metus pradėjus gyventi Stambule, Turkijoje, tai tapo hobiu ir būdu pažinti vietinę kultūrą ir tradicijas.

Kaip pradėjote?

-  Turkiškus patiekalus pradėjau gaminti stebėdama anytą, tačiau seku kulinarines naujienas, bendrauju su bendraminčiais, dalyvauju kulinarinėse pamokose. Pradėjusi rašyti savo tinklaraštį Surfing the World Cuisine, jaučiuosi įsipareigojusi prieš skaitytojus, todėl džiaugiuosi galėdama dalintis savo patirtimi ir žiniomis.

Kas labiausiai patinka? 

-  Man labiausiai patinka gaminti daržovių patiekalus bei turkiškuosius užkandžius vadinamais meze

Kur ieškote idėjų? 

-  Įdėjos ateina iš aplinkos - kažką pamatau, kažką paragauju, kažką išgirstu ar perskaitau. Dažnai patiekalą padiktuoja daržovių turguje parduodami produktai.

Kur įsigijate priemonių, produktų? 

- Daržoves ir vaisius stengiuosi pirkti netoli namų esančiame trečiadienio turguje. Ten taip pat dažnai perku šviežius kiaušinius, žuvį ir riešutus. Prekybos centruose perkam visus likusius produktus. Duoną perkame netoli namų esančioje kepyklėlėje. Vyro giminaičiai dažnai atsiunčia iš savo ūkio alyvuogių, alyvogių aliejaus, žiemos metu citrinų ar apelsinų. Retkarčiais produktų užsisakau iš ekologiško ūkio esančio netoli Egėjo jūros, kurie per parą nemokamai pristato didelį siuntinį sezoninių daržovių, žalumynų ir namino jogurto.

Kiek laiko per dieną skiriate šiam darbui/pomėgiui? 

- Gaminu kasdien. Kartais užtrunku ir kelias valandas, tačiau būna ir tik kokias 30 minučių, kai tik sumaišau salotas ar pagaminu lengvą užkandį, kurį pateikiu su šviežia duona.

Ką dar norėtumėte išmokti daryti? 

- Jei jau kalbame apie maisto gamybą, norėčiau išmokti tinkamai iškočioti filo tešlą, taip kaip daro profesionalūs baklavos deserto gamintojai.

Ar turite vaikučių - kiek metų, vardai? 

- Turiu 3 metų ir 6 mėnesių dukrą Emilę.

Mamos dirbtuvėlių dalyvėms, noriu palinkėti...

- neprarasti smalsumo ir nebijoti eksperimentuoti, nes tai visada praskaidrina kasdienybę, suteikia motyvacijos dideliems darbams.

Iki susitikimo!

Ekspertai

Jolita Koruklu

Turkijos virtuvės specialistė hwww.surfingtheworldcuisine.com
Jolita Koruklu in-vecaku-skola
11. May 2015, 11:34 JolitaKo

Užsiregistravom, kas tiks tą darysim. Kas ne tą praleisim 😀

11. May 2015, 09:22 emutek

Bijau, kad veganams šios pamokos nelabai tiks. Nebent tik dalis.

07. May 2015, 18:59

O ar valgiai bus veganiški? Ir jei mums kuris nors valgis netiks, ar galėsim jo negaminti???
😀

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 07. May 2015, 08:28

Miesto_mama - žinoma ;D
Gintarep - baikit juokus, žinoma, kad galite 😀

Gintarep Gintarep 06. May 2015, 22:32

Goda, esu skoloje dar ankstesniu projektu aprasyma anklodes siuvime ir sages gamyboje, bet tikrai aprasysiu, nes po truputi darau 😀 turbut jau cia man tiek nebaigusiai negalima registruotis?

06. May 2015, 22:14

O galiu aš registruoti Vyrą? Pas mus namuose virtuvėje kaifuoja prie viryklės jis, o aš paskui prie stalo 😀

sraigiukas sraigiukas 06. May 2015, 20:32

super

06. May 2015, 18:18

Labai laukiu 😀 Myliu turkišką virtuvę 😍

lina_baj lina_baj 06. May 2015, 17:11

Oho, greit registruojuosi! Nesu labai kūrybinga virtuvėje, tikiuosi atrasiu kažką įdomaus 😀