Reportažas iš UNICEF vaikų "maratono"

Reportažas iš UNICEF vaikų "maratono"

22. Apr 2012, 00:00

Šeštadienį gražus oras išviliojo mus į Vilniaus Vingio parką, kur vyko UNICEF organizuotas 500 metrų bėgimas 2-12 metų vaikams, siekiant atkreipti dėmesį į pasaulio vaikų problemas.

 

Gali būti, kad jau matėte didžiuosiuose interneto portaluose reportažus iš šios šventės. Ten akcentas buvo vienas - žinomi žmonės ir jų vaikai. Jų iš tiesų dalyvavo nemažai bėgime, tačiau "Mamyčių klubas" nori į šį renginį pažvelgti iš kitos, ne "žvaigždiškos" pusės ir papasakoti jums, kas buvo gerai, o kas - nelabai...

 

Jokios išankstinės registracijos nebuvo, taigi, galėjo dalyvauti visi norintys. Kaip savo tinklalapyje skelbė organiztoriais, jie planavo sulaukti apie 300 vaikų. Kiekvienam iš jų už dalyvavimą žadėjo marškinėlius bei po dovanėlę. 

{smallpic:1}

Mūsų skaičiavimais, norinčiųjų dalyvauti buvo daug daugiau. Gal net dvigubai, kaip planuota. Visi vaikai suskirstyti į tris grupes: iki penkerių metų; nuo penkerių iki aštuonerių ir nuo devynerių iki dvylikos. 

                                                                                       {smallpic:2}

Visos amžiaus grupės bėgo vieną distanciją - 500 metrų.

                                                                                      {smallpic:3}

Pirmiausia startavo patys mažiausieji. Jie sulaukė daugiausia aplodismentų, kai kurie, patys mažiausieji, bėgo įsikabinę mamai ar tėčiui į ranką.

                                                                                      {smallpic:4}

Vėliau į trąsą leidosi didesnieji - penkerių - aštuonerių metų berniukai ir mergaitės.

                                                                                      {smallpic:5}

Kai kurie vaikai paslydo ir nusibrozdino  kojas, kiti nesėkmingai parpuolė, tad kai kam teko ušbandyti budinčios medicinos pagalbos automobilio darbuotojų pagalbą.

                                                                                     {smallpic:6}

Bene pati didžiausia grupė vaikų buvo 9 -12 metų amžiaus. Deja, jiems marškinėlių jau neužteko, todėl jie bėgo taip, kaip buvo apsirengę iš namų.

                                                                                      {smallpic:7}

Pasibaigus visiems bėgimams, vaikams apie pusvalandį teko laukti, kol atkeliavo dovanėlės - kiekvienas bėgikas gavo po firminę UNICEF dėlionę bei padėkos diplomą.

                                                                                   

Taigi, nors ir gražiai sumanytas, renginys nebuvo itin sklandus. Mažesnieji zirzė laukdami dovanų, kad jie jau pavargo ir nori namo, koks pusšimtis vaikų negavo žadėtųjų marškinėlių.

 

Štai tokie mūsų įspūdžiai iš šeštadienio popietės.

 

Ką gero nuveikėte Jūs? Laukiame ir Jūsų pasakojimų!

 

Mamyčių klubas